Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Albert de Molins guanyador del Combat de Corrandes de Santa Pau

L'organització del Combat de Corrandes ha fet una valoració molt positiva de tot el conjunt de la jornada
Dissabte passat, l’Albert de Molins va ser el guanyador de Combat de Corrandes de Santa Pau (Garrotxa) que es va endur com a premi una estada per a dues persones a Can Casals d'Espolla, coincidint amb la propera Trobada de Cantadors d'Espolla. Jaume Arnella va protagonitzar el fi de festa amb un recull de les seves cançons. Els actes van començar amb el retronar de la banda dels Almogàvers, que acompanyats amb les gralles dels gegants de Maulets, van fer via cap a la zona del mirador de Santa Pau on s'inaugurava l'escultura L'Almogàver de l'artista Alfons Plujà.

24/03/2009 10:36 Cultura

Després de les paraules d'Esther Badosa, alcaldessa de Santa Pau, i del fill de l'escultor, el centenar llarg de persones assistents a l'acte van gaudir d'un petit piscolabis.

De tornada a la plaça, la colla bastonera Picadits va oferir els seus balls i va estrenar el seu nou ball de bastons. Puntualment començava el dinar popular, les dues-centes cinquanta persones que ocupaven les cadires de la plaça van poder gaudir d'un menú de temporada: Amanida, calçots, xai pigallat, que és el xai de llet d'ovella ripollesa i del país, botifarres i Fesols de Santa Pau. També es va servir aigua de Sant Aniol, vi de la Cooperativa Agrícola Ricardell d'Espolla i de postres galetes de Ca l'Enric i Ratafia de Can Russet.

n587005221_1665890_599897 Un cop acabat el dinar i mentre s'enllestien els preparatius per començar el Combat de Corrandes, la plaça es va anar omplint. Va ser molta la gent qui es va unir a passar la tarda com a espectadors de l’acte principal de la jornada.

El jurat del Combat de Corrandes el van formar en Gustinet d’Espolla, en Miquel Macias, regidor de l’Ajuntament de Santa Pau, i el mediàtic Roger de Gràcia.

A les cinc de la tarda els vuit participants que es van presentar ja estaven preparats, així va començar el combat presentat per la Marta Rius de Sol i Serena.

L’enginy dels participants, entre ells en Titot, guanyador de la corona Rei de les Nyacres en la Trobada de Cantadors d'Espolla del 2009, van omplir la plaça de bon humor i esperit crític.

L’organització va proposar proves com un debat a favor i en contra del túnel de Bracons o posicionaments sobre el Pla Bolonya. I els ritmes van anar des de les corrandes passant per les nyacres i fins als garrotins.

Les eliminatòries per part del jurat van donar com a finalistes en Titot i l'Albert de Molins. L’Albert va ser el guanyador que es va endur com a premi una estada per a dues persones a Can Casals d'Espolla, coincidint amb la propera Trobada de Cantadors d'Espolla. Jaume Arnella va protagonitzar el fi de festa amb un recull de les seves cançons.

Des de l'organització volen fer un seguit d’agraïments: 

Agraïm als balladors dels nans de Santa Pau haver assistit a la Cercavila, la Penya Almogàvers Garrotxins per portar en Clam fins a Santa Pau, i a la banda musical de la Penya Almogàvers Garrotxins per fer ressonar els seus tambors. Agraïm a l'assemblea de Maulets de Vic haver dut en Maulet i la Revolució i també als grallers que els acompanyaven. A la Colla Bastonera Picadits per haver-nos ofert un bonic ball i la presentació del seva nova dansa.  A Xai Pigallat, especialment a l'Anna Carabús, que tot i no ser-hi, l’admirem per l’empenta i treball en un producte que ens dignifica a tots i totes. Donem les gràcies a en Joan Fageda  per l’ajuda i l’orientació al llarg del dia. Als membres de la campanya "Els i les Catalanes no tenim rei", per haver-nos deixat els gots reciclables. A l'Associació de Fesolaires de Santa Pau per la perolada de fesols cuits que ens van servir. A l’Ajuntament de Santa Pau per tota l'ajuda i facilitats que ens va donar. Agraïm a l'orquestrina "Mitja criatura" pel seu bon humor i en especial al grup garrotxí "Sol i Serena" per haver prestat el seu equip de so i haver estat amb nosaltres des del principi, agraïm també a en Gustinet d'Espolla, en Miquel Macias i en Roger de Gràcia per haver fet de jurat, i a tots els companys i companyes que van fer possible l'esdeveniment. Finalment un agraïment molt sincer a tota la gent que va acostar-se fins a Santa Pau a gaudir amb nosaltres del Combat de Corrandes.

Les Fotos són d'Alba Danes.

Per saber-ne més: 
Tot apunt pel Combat de Corrandes a Santa Pau. Llibertat.cat 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid