Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arxivada la causa per la crema d’una bandera espanyola l'11 de setembre

Avui el Jutjat d’Instrucció núm. 23 de Barcelona ha procedit a l’arxivament del procés obert contra dos independentistes, militants de la CAJEI , per la crema d’una bandera espanyola durant la passada Diada. En la interlocutòria d’arxivament, el jutge Joan Francesc Uría Martínez, basa la seva decisió en la manca de mitjans per identificar els autors de la crema. Alerta Solidària ha remarcat que "No podem oblidar que aquests dos independentistes ja van ser citats a Madrid, juntament amb altres dos companys més en relació als mateixos fets. En aquella ocasió, quatre catalans van declarar el passat 22 d’octubre, per la crema d’una fotografia reial."

05/02/2009 19:15 Política

Segons les paraules de Martí Majoral (portaveu d'Alerta Solidària) reproduïdes a la notícia de l'Accent, la principal conclusió que cal extreure'n d'aquest cas és el fet que ni els Mossos primer, ni l'Audiència Nacional després, ni la fiscalia, no tenien proves de res. Però malgrat ser conscients d'això, envien gent als tribunals. "Potser un altre jutge, un jutge com Isabel Gallardo, hagués condemnat els 4 independentistes".

Majoral ha afirmat també que, en qualsevol cas, "tot això ha de ser un crit d'alerta per l'esquerra independentista", ja que els tant els cossos policials com el cos judicial "segueixen estirant de fitxers polítics per perseguir la gent activa. Cal prendre l'exemple d'aquests militants que, a l'Audiencia Nacional, i davant els focus i les càmeres van dir, ben alt i ben clar, que independentment del que diguin els jutjats seguiran desafiant la imposició espanyola i francesa sobre el nostre poble".

Alerta Solidària ha denunciat igualment el fet que ni els jutges, ni el fiscal, després de constatar la feblesa de les proves aportades pels Mossos d’Esquadr, hagin criticat la manca de professionalitat i l'arbitrarietat dels agents de la policia autonòmica que van dur a terme el procés d'imputació.

Per contra, Alerta Solidària ha denunciat "l’excel·lent tasca professional dels Mossos d’Esquadra que, una vegada més, i en base a fitxers polítics il·legals, han identificat militants independentistes, no per la seva autoria delictiva, sinó pel seu compromís per la llibertat del nostre poble."

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid