Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació a Castelló per les normes del 32

 Commemoren les Normes de Castelló, primera normativa lingüística  signada per intel·lectuals valencians, que reconeix l'unitat de la llengua catalana.

La normativa va estar signada al País Valencià i és primoridial per la seua importància estratègica a l'hora de la recuperació de la dignitat i la normalitat lingüística.

Es tracta d'una convocatòria per celebrar la festa de la llengua, la cultura i la terra.

20/12/2008 01:39 Llengua

 Les Normes de Castelló són la primera normativa lingüística que es signada per intel·lectuals valencians, acceptant, amb algunes adaptacions, la normativa de Pompeu Fabra de 1913 per a la variant occidental de la llengua catalana. És doncs la primera normativa lingüística que afirma la unitat de la llengua.

Entre els convocants destaquen: Associació Cultural Esportiva Bell-lloc del Pla, Associació Cultural Pla Redó de les Alqueries, Resistenda, Penya Estel Groc de Vila-real, STEPV, Comunicadors per la Pau, COS, FAB Borriol, Casal Popular de Castelló, Pub La Lola.

PROGRAMA D'ACTES:

DISSABTE 20 DE DESEMBRE:

19:00 h MANIFESTACIÓ:

amb el lema Per la llengua, O ARA O MAI !
Des de la Plaça de la Independència (la Farola) i finalitzant al Carrer Cavallers, on es troba la casa on es van signar les Normes i es llegirà el manifest.

21:00 h BOTIFARRADA POPULAR

A la plaça de les Aules.
Tot seguit CONCERT DE CANTAUTORS amb Josep Lluís Notari i Sergí Contrí.

Organitza: COMISSIÓ DEL 32 (MAULETS, ENDAVANT, SEPC i CAJEI)

 

Per saber-ne més:

Personalitats que signaren l'acord - wikipèdia

Castelló de la Plana recordarà aquest dissabte el 76è aniversari de les Normes del 32 - Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid