Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Audiència Nacional ordena la citació de 4 persones per la crema del retrat del rei al Fossar

 Segons una nota recent de l'Agència EFE l'Audiència Nacional espanyola ha reclamat que siguin citades com a imputades les 4 persones que van cremar la imatge del rei borbó i banderes espanyoles i franceses durant el darrer 11 de Setembre al Fossar de les Moreres. Segons ha informat fa poc Alerta Solidària, exactament a dues de les persones se'ls imputa ser les autores materials de la crema de la fotografia del rei a l'acte que va realitzar l'Esquerra Independentista a Barcelona després de la manifestació de l'11 de setembre d'enguany. A les altres dues se les cita per haver-los facilitat la fugida

 

01/10/2008 22:18 Política

Segons les mateixes fonts d'EFE, la Fiscalia ha realitzat aquesta citació a una denúncia que ha presentat avui contra els quatre independentistes al deganat d'aquest tribunal especial, que hauria de remetre la denúncia als sis jutjats d'instrucció. Convé recordar que les persones que van cremar aquests símbols es van mantenir coberts i no reconeixibles en tot moment, fet que implica un seguiment d'espionatge polític durant l'acte del Fossar i la crema dels símbols.

Amb aquests quatre, ja són 28 els catalans als que se'ls ha obert durant l'últim any un procés per injúries a la corona espanyola (2 condemnats, 16 que seran jutjades el 29 d'octubre, 3 en procés d'instrucció, 3 amb la causa arxivada i els 4 que s'ha donat a conèixer avui).

Alerta Solidària ha manifestat a través de la seva web que "Sembla que l'Estat Espanyol té ganes de seguir posant llenya a un foc que dura ja 300 anys i que de ben segur continuarà cremant, si cal, 300 més.  Des d’Alerta fem una crida a la mobilització per la solidaritat amb aquests nous encausats per l’estat espanyol i denunciem alhora la contínua persecució d’aquelles persones que qüestionen els seus símbols.  Ara més que mai cridem per la llibertat del nostre poble !!!"

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid