Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les mesures preses per l’egòlatra Garzón xoquen amb els criteris del Suprem, que se’n desmarca

 Segons ha informat fa poques hores la web de Gara, els detalls de la decisió dels jutges de l'Alt Tribunal sobre l’ordre de Garzón contra ANB i EHAK es coneixeran avui: d'entra, però, el Suprem contradiu les mesures dictades pel magistrat estella i el de la Fiscalia i de l'Advocat de l'Estat, ja que ambdós van defensar la suspensió d'activitats general en les vistes celebrades durant la jornada. El Suprem, però, es mostra també favorable a què els partits independentistes bascos no puguin participar a les properes elccions.

 

09/02/2008 13:26 Internacional

Fiscalia i Advocacia de l'Estat no es van posar d'acord en la mesura de dissolució dels grups ANB i EHAK als ajuntaments i altres organismes institucionals, ja que el primer va defensar que no cabia la dissolució mentre el segon opinava que sí. En aquesta qüestió Garzón s’ha inhibit i no ha dictat ordres de dissolució dels grups polítics a les institucions amb caràcter retroactiu. Després de la decisió coneguda ahir a la nit, en qualsevol cas, no es planteja el problema perquè els dos partits mantinguin intactes els grups que disposen en les institucions. Curiosament, alguns mandataris com l'alcaldessa d'UPN a Navarra, Yolanda Barcina, ja s'havien mostrat a l'expectativa per a procedir el més aviat a una eventual dissolució.

La sorpresa que contradeia les mesures de Garzón va saltar ahir a la palestra: el Suprem no només rebutja la dissolució, sinó també altres mesures proposades per fiscal i advocat de l'Estat i que tenen més força, com el tancament de seus o l'embargament d'actius financers i dipòsits d’ANB i EHAK. En qualsevol cas, fonts jurídiques es van afanyar a remarcar que aquest criteri diferenciat no interferirà en l'execució pràctica de l'ordre de Garzón, malgrat que posa al descobert les clares contradiccions que contenen les seves mesures, un element que reforçarà els arguments de la defensa.

Els advocats d’ANB ni tan sols van poder participar a la vista que els corresponia, convocada a la tarda. Els responsables  dels partits independentistes van remetre un escrit a la Sala del 61 del Tribunal Suprem en què renunciaven a comparèixer en considerar que la sessió ja no tenia sentit una vegada que Garzón hagués suspès les seves activitats unes hores abans.


Durant la roda de premsa que es va realitzar ahir, en què van participar nombrosos càrrecs electes de les dues organitzacions, la resposta sobre la seva assistènca a la vista convocada va ser:  Per què hem d’assistir al Suprem quan ja Garzón ha decretat la nostra suspensió?. La decisió està presa i no participarem en cap altra pantomima.

Font: www.Gara.net


ANB assegura que "garantiran" el vot independentista a les eleccions generals i que seran presents als comicis.


D’altra banda, Acció Nacionalista Basca s’ha posicionat ràpidament davant la mesures de persecució dicatades per Baltasar Garzón, assegurant que la suspensió de les seves activitats és un atac frontal a Euskal Herria. En el decurs d'un acte a Sant Sebastià, on s'ha fet lectura de la resolució judicial del magistrat de l'Audiència Nacional, i acompanyats de nombrosos càrrecs  electes de la formació independentista. A banda de "garantir" el vot independentista en les eleccions generals, els membres d'ANB han anunciat la convocatòria d'una manifestació per diumenge vinent a Bilbao sota el lema "Pels drets d'Euskal Herria. Stop a l'estat d'excepció".

A la compareixença dels càrrecs electes abertzales han intervingut a portaveus la regidora de la formació a Pamplona, Marine Puello, i la portaveu del grup, Arantza Urkaregi. Totes dues han qualificat d'"absolutament política" la decisió de Garzón, per molt que el magistrat-estrella hagi intentat donar-hi un maquillatge jurídic. En aquest sentit, ha assegurat que s'està davant d’una "estratègia de guerra" promoguda pel PSOE i seguida pels seus jutges de confiança, que actuen com gossos enrabiats. En aquest sentit, han denunciat que el PSOE va començar la legislatura oferint una suposada pau i que està resolent quatre anys de govern oferint una estratègia de guerra.

Per saber-ne més:

Garzón ordena la persecució d'EHAK i ANB Llibertat.cat

El Tribunal Suprem espanyol rebutja les “mesures especials” contra ANB i EHAK sense garanties Llibertat.cat

L'Audiencia Nacional ordena la detenció de 40 persones pel sumari 18/98 Llibertat.cat

ANB anuncia que es presentarà a les eleccions al març.- Garzón empresona més independentistes Llibertat.cat

 

-Auto judicial íntegre ANB Gara

-Reaccions a la prohibició dictada per Garzón Gara

-L'advocat de l'Estat sol.licita al Suprem també suspendre l'activitat d'Ezker Abertzalea Gara

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid