Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Reaccions sindicals a l'acord entre Patronal, CCOO i UGT

Els recents acords entre la patronal CEOE-CEPYME i les centrals sindicals CCOO i UGT referents a la moderació salarial per al proper exercici així com en contra del traspàs de la Inspecció de Treball han rebut dures crítiques per part d'altres sindicats com ara la Intersindical-CSC o bé la Confederació General del Treball (CGT-Catalunya).

23/12/2007 14:16 Política

La signatura del Acuerdo Interconfederal sobre la Negociación Colectiva (ANC) suposarà un increment salarial del 2% de cara el proper any, mentre la inflació dels darrers mesos es dispara fins al doble d'aquesta xifra. Uns i altres agents, consideren que un increment salarial moderat ha de servir per al compromís de la Patronal a incrementar el nombre de llocs de treball durant el següent exercici, aspecte respecte el que no se'n té cap garantia en un any que encetem previsiblement marcat per un augment de la inflació i de crisis laborals en diferents sectors. 

Des de la Intersindical-CSC (així com des de la seva branca juvenil) i des de la CGT es denuncia que acords com aquest suposen la pèrdua de poder adquisitiu per part dels i les treballadores, que veuen com els preus s'enfilen per damunt dels seus ingressos any rere any i que no haurien de rebre el recolzament de cap força sindical en els termes en que es troba plantejat.

Més enllà, aquesta signatura ha coincidit també amb la demanda conjunta entre patronal i sindicats majoritaris a demanar al govern espanyol que no transfereixi les competències en matèria d'Inspecció de Treball, una demanda que cada vegada és més important en la mesura que aquesta ofereix un mal servei en la defensa dels drets i els interessos dels i les treballadores. Alhora, cal destacar que el traspàs autonòmic d'aquest ens es troba en els recents estatuts del País Valencià i de Catalunya.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid