Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
COS: La fusió de la UGT i el Sindicat de la Policia dels Mossos, una nova traïció

25.06.07 Davant l'acord de coalició i fusió del Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT de Catalunya) i l'Associació Professional de la Policia Autonòmica de Catalunya (APPAC);  la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha manifestat públicament en un comunicat que "és una agressió contra la classe treballadora del nostre país, ja que és una aberració encalçar dins d’una mateixa organització als que repressalien i agredeixen (policies, mossos, etc., per molt que hi hagi qui diu que sóntreballadors d’uniforme i que compleixen ordres) junt als que patim les agressions (treballadores, treballadors, activistes dels moviments socials, etc.).

25/06/2007 00:54 Política
Per això, la COS assenyala que la UGT no és una organització de classe, i mai no podrà defensar els interessos dels i les treballadores, i demostra així, un cop més, que la seva tasca és garantir la “pau” social, perque els empresaris puguin continuar accumulant els “seus” beneficis. I garanteixen aquesta “pau” social, mitjançant una infinitat de formes diferents: trencament de vagues, signatures d’acords, propostes de lleisi/o convenis col·lectius que ens perjudiquen cada cop més, o organitzantals mateixos repressors amb els que patiran la repressió (tal i com fa ICV, des de la Conselleria d’Interior).
 
Finalment la COS puntualitza que "hem defensat sempre, i sempre ho farem, que no s’hi pot consentir que s’organitzi cap policia (independentment del cos al qualpertanyi, i si parla o no català), funcionari de presons, etc., ja queseria com introduir al “llop” dins del ramat d’anyells." 
 
Acord 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-UGT de Catalunya) i l'Associació Professional de la Policia Autonòmica de Catalunya (APPAC) van signar el passat divendres 22 de juny un acord de coalició per crear una gran formació sindical dins de la UGT de Catalunya que representarà més del 64% del Cos  de Mossos d'Esquadra (CME), format actualment per 12.000 agents. L'acord l'han sigat Josep M. Àlvarez, secretari general de la UGT de Catalunya; Josep Gázquez, secretari general del SAP, i Ernest Pedrals, president d'APPAC. 
 
A dia d'avui, SAP-UGT de Catalunya és el sindicat majoritari a la policia autonòmica principatina, amb 6.000 afiliats i afiliades, i l'APPAC en representa 1.700. En virtut d'aquest acord, en les properes eleccions sindicals del 24 de juliol, SAP-UGT de Catalunya i APPAC es presentaran conjuntament. Però l'acord va més enllà, de manera que l'any 2008 es produirà la fusió d'ambdós sindicats, per tal de crear un sindicat fort, responsable i referent, que faci d'interlocutor amb l'Administració per millorar les condicions laborals d'aquests treballadors i treballadores i per dotar el Cos de més “prestigi” social i professional. 
 
Les principals reivindicacions laborals que SAP-UGT de Catalunya i APPAC plantegen per als propers quatre anys (període final del desplegament dels Mossos a Catalunya) fan referència, entre d'altres, als salaris, la reducció de la mobilitat geogràfica o bé la seva compensació econòmica, la regulació dels horaris laborals i la planificació dels calendaris laborals, el pagament de nocturnitats i festivitats, o la regulació de la disponibilitat de 24 hores que han de tenir els agents de la Unitat d'Investigació. 
 
D'altra banda, un dels principals objectius de SAP-UGT de Catalunya i APPAC és la regulació de la segona activitat, ja que els mossos d’esquadra són l’únic cos policial que no en disposa. La segona activitat ha de contemplar que els agents, després d'un accident o a partir de certa edat, puguin continuar al cos desenvolupant una altra tasca que no requereixi esforç físic.

Els dos sindicats també volen crear una fundació unitària que doni cobertura als agents en totes les eventualitats que pot tenir una feina d'”alt risc” (igualet que els miners de Sallent, o els treballadors d’enderrocs...) com aquesta (pagament de beques, viduïtat, orfandat, etc.)
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid