Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2000 Revolta a les presons de Turquia

2000 Revolta a les presons de Turquia contra la política d'extermini

24/12/2000 Tal dia com avui

Més de 350 presos polítics van iniciar en aquestes dates a Turquia una vaga de fam contra la decisió del Govern d'Ankara de posar-los en cel·les individuals, una mesura que pretenia doblegar els presos polítics en una operiacó d'extermini;  1.650 presos més van fer dejunis com a mostra de solidaritat amb els seus companys.

Uns dies abans un violent assalt militar contra els vaguistes va provocar la mort de 28 persones recluses desarmades, segons les xifres oficials. D'altra banda, el darrer cap de setmana de l'any, Turquia deixava en llibertat 20.000 presos en virtut d'una llei d'amnistia que tenia com a objectiu reduir les protestes dels presos, que era d'una xifra que augmentava a les 72.000 persones. L'amnistia va excloure els independentistes kurds i de l'esquerra revolucionària, que restaren marginats en aquesta operació de maquillatge de cara a l'exterior.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid