Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència policial a Bilbao contra el procés de pau

26.02.07 Un operatiu del cos d’antiavalots de la policia autonòmica basca va carregar violentament durant la tarda de dissabte contra un grup de ciutadans que tenien la intenció de desenvolupar una manifestació a la ciutat de Bilbao. Com a conseqüència de l’atact policial en van resultar ferides nombroses persones, que en alguns casos es troben en un estat greu.

26/02/2007 00:53 Internacional

Un total de 24 persones van ser assistides a l'hospital a causa de l'agressió dels antiavalots. Un fet que va provocar situacions de col.lapse al centre hospitalari. Entre els ferits es trobava un home de 81 anys, que va patir una fractura de pelvis.

La major part dels ferits ha estat donats d'alta a hores d'ara. Però un jove que va resultar ferit d'un cop de pilota al rostre encara es troba hospitalitzat a l'espera d'una intervenció quirúrgica.

Càrrega amb brutalitat a BilbaoLa manifestació havia estat convocada per un grup de ciutadans i sota el lema Hitza eta erabakia, lurraldetasuna eta amnistiaren alde.


 La convocatòria de la manifestació havia estat seguida per milers de persones a aquesta ciutat basca. Però després de transcórrer diversos carrers van topat amb el cordó polícial que els impedia el pas, raó per la qual els manifestants van optar per per un sentada.

 La convocatòria de la manifestació havia estat seguida per milers de persones a aquesta ciutat basca. Però després de transcórrer diversos carrers van topat amb el cordó polícial que els impedia el pas, raó per la qual els manifestants van optar per per un sentada.


La policia autonòmica, després d’advertir els manifestants que estaven incorrent en un delicte de desobediència, i malgrat que es van mantenir en una actitud pacífica de protesta, va carregar seguidament contra les persones que romanien assegudes al terra. L’atac de la policia va consistir en adreçar cops contra els manifestants, amb els peus, amb porres i amb el llençament de bales de goma.


Diverses persones van resultar ferides per l’agressió dels policies autonòmics, especialment per traumatismes a causa dels cops de les porres. Entre els ferits es trobava el portaveu Fernando Barrena. D’altra banda, la policia també va realitzar diverses detencions de manifestants, entre els quals Joseba Permach.


La carrega dels antiavalots va provocar que alguns manifestants es despersessin per la ciutat i continuessin manifestant-se malgrat la prohibició i la càrrega. Durant la tarda i vespre de dissabte es van reproduir diversos incidents arran de la violenta càrrega de la policia autonòmica.Càrrega amb brutalitat a Bilbao

 

 

 


 

D'altra banda, a una roda de premsa realitzada avui per Fernando Barrena, que també va haver d'acudir al servei mèdic d'urgències i que apareixia amb un braç enguixat, va declarar que La mobilització va ser prohibida pel PSOE i que va ser el PNB qui va colpejar, però que sapiguin que continuarem a diari al carrer defensant els drets i dignitat dels presos polítics bascos

Barrena va responsabilitzar directament Josu Jon Imaz, president del PNB, d'ordenar la brutal càrrega de dissabte, considera com una masacre.

Per saber-ne més:

Continuen les mobilitzacions a Bilbao després de la brutal intervenció de l'Ertzantza

Para Batasuna la actuación de la Ertzaintza "tiene la firma de Imaz"

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid