Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Joves de diferents nacions europees sense estat es reuneixen a Còrsega

27.02.07  Durant els passats 21, 22 i 23 de febrer va tenir lloc a Corti (Còrsega) la tercera edició de les trobades internacionals que organitzen els i les joves de Ghjuventù Indipendentista, organització juvenil i estudiantil de l’independentisme combatiu cors nascuda l’any 1999. En aquesta cita, on hi acudeixen membres de diferents pobles en lluita d’arreu d’Europa, no hi faltaren, entre d’altres, representants de l’organització juvenil Maulets i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

27/02/2007 21:50 Política
Aquestes jornades, que s’organitzen d’uns anys ençà, són un espai de trobada entre organitzacions juvenils i estudiantils d’arreu d’Europa, per tal d’intercanviar experiències i establir sinèrgies. Més enllà de corsos i catalans, a Corti s’hi aplegaren delegacions de Sardenya, Galiza, Irlanda del Nord o Euskal Herria a través de les respectives organitzacions juvenils i/o estudiantils. 

Ghjuventù Indipendentista 2007 Enguany, la cita fou enfocada a la defensa del territori així com al paper de  l’educació en la construcció nacional. Tres dies de debats s’intercalaren amb un seguit d’actes més lúdics i d’altres de més polítics, com per exemple la presentació de la proposta de la Consulta Naziunale,una assemblea provisional que s’emmarca en les estratègies de creació d’un contrapoder popular al marge de les institucions.

Des de les dues organitzacions catalanes, s’apunta que es continuarà treballant en refermar les lluites i les iniciatives des dels diferents pobles, i en el cas estudiantil, en la línia empresa de treball contra la mercanilització de l’educació i que té en la declaració de París la seva darrera expressió
 
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid