Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1998 Sentència condemnatòria pel segrest de Segundo Marey pels GAL

1998 Sentència condemnatòria pel segrest de Segundo Marey pels GAL

29/07/1998 Tal dia com avui

En aquesta data el Tribunal Suprem espanyol (TS) emetia la sentència del judici pel segrest de Segundo Marey, la primera acció terrorista atribuïda als GAL. L'exministre José Barrionuevo, l'excap de Seguretat de l'Estat Rafael Vera i l'exgovernador civil de Biscaia Julián Sancristóbal van ser condemnats a 10 anys de presó pels delictes de segrest i malversació de fons públics.

De la resta de condemnats, fins a 12, les penes més altes corresponien als expolicies Francisco Álvarez, Miguel Planchuelo i José Amedo (9 anys i mig) i per a Ricardo García Damborenea (7 anys), exsecretari general del PSOE a Euskadi.

La sentència, que havia estat aprovada per set dels 11 jutges de la Sala Segona del Tribunal Suprem espanyol, mentre que quatre jutges havien emès un vot particular de discrepància, s'ajustava en les línies generals als termes en què es va publicar a la premsa una setmana abans arran d'una filtració.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid