Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1962 Atemptats de l'OAS a Algèria: 110 persones assassinades i 147 ferits

1962 Atemptats de l'OAS a Algèria: 110 persones assassinades i 147 ferits

02/05/1962 Tal dia com avui

L'Organisation de l'Armée Secrète (OAS) fou un grup terrorista francès d'extrema dreta dirigit pel general Raoul Salen, nascuda en 1961 després de l'intent de cop d'estat portat a terme per Maurice Challe, André Zeller i Edmond Jouhaud.

Després del referèndum que va permetre l'autodeterminació algeriana, l'OAS va ser la principal organització colonialista en contra de l'abandó del Mediterrani.

Les seves files estaven formades per un elevat nombre de militants neofeixistes, reclutats principalment a Orà i Alger. Després del fracàs dels seus plans terroristes en contra de De Gaulle i de lindependentisme algerià, la majoria dels seus membres es van exiliar en el sud de l'estat francès i a l'estat espanyol (sobretot al sud del País Valencià), on anys més tard van formar part de les bases militants del Front National francès i altres grups feixistes.

En alguns casos, aquesta col.laboració feixista internacional es va materialitzar en la participació d'antics membres de l'OAS al GAL organitzat pels serveis de seguretat espanyols. 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid