Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1r de Maig
La CUP atura la campanya per sortir al carrer

Avui Primer de Maig la candidatura de la CUP a Ponent ha aturat tots els actes de campanya per donar suport i participar a les crides convocades arreu del territori.

01/05/2024 Política
La CUP ha recordat que la pobresa s’està cronificant, segons dades alarmants publicades en l’informe de les Entitats Catalanes d’Acció Social, i remarcant que pràcticament la meitat de la població (46,1%) té dificultats per arribar a final de mes o que s’ha multiplicat per 4, en 10 anys, la població que afirma tenir dificultats per mantenir la llar a una temperatura adequada.

A Lleida els cupaires s’han unit a la manifestació convocada per la CGT a les 11.30h a la plaça del Treball de la ciutat. Des d’aquí, Bernat Lavaquiol, cap de llista per Lleida de la candidatura ha recordat que “el jovent cada cop té més angoixa i ansietat perquè tenen molts estudis i només troben feina precària, alhora que no poden emancipar-se per l'augment desorbitat del cost dels lloguers”. També ha expressat “la importància de sortir als carrers per reclamar repartiment del treball i la riquesa, i això passa per aconseguir la jornada de 30 h setmanals i l’augment del Salari Mínim Interprofessional a 1593,6 € mensuals nets al mes, a raó de 14 pagues. No té cap sentit que la massificació turística aboqui a les veïnes treballadores a fer 50 h a la setmana durant l’estiu i a no poder pagar el lloguer a l’hivern”. Per poder revertir aquesta situació, Lavaquiol demana el vot a la CUP a les eleccions del 12M.

La CUP porta propostes polítiques en matèria laboral i econòmica perquè defensen que cal anar més enllà de l’àmbit del treball per aconseguir eradicar l’empobriment crònic i precari. En aquest sentit Lavaquiol ha exposat que “per acabar amb la pobresa cal canvis estructurals i per això és vital assegurar que l’habitatge i els subministraments bàsics com la llum, l’aigua i la calefacció arribin a tothom, alhora que cal democratitzar les empreses que fan negoci amb el patiment i empobriment de la gran majoria de la població”.

Els anticapitalistes defensen un canvi de rumb necessari per revertir la pobresa estructural i les condicions de les treballadores i les autònomes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid