1r de Maig
La CUP atura la campanya per sortir al carrer

Avui Primer de Maig la candidatura de la CUP a Ponent ha aturat tots els actes de campanya per donar suport i participar a les crides convocades arreu del territori.

01/05/2024 Política
La CUP ha recordat que la pobresa s’està cronificant, segons dades alarmants publicades en l’informe de les Entitats Catalanes d’Acció Social, i remarcant que pràcticament la meitat de la població (46,1%) té dificultats per arribar a final de mes o que s’ha multiplicat per 4, en 10 anys, la població que afirma tenir dificultats per mantenir la llar a una temperatura adequada.

A Lleida els cupaires s’han unit a la manifestació convocada per la CGT a les 11.30h a la plaça del Treball de la ciutat. Des d’aquí, Bernat Lavaquiol, cap de llista per Lleida de la candidatura ha recordat que “el jovent cada cop té més angoixa i ansietat perquè tenen molts estudis i només troben feina precària, alhora que no poden emancipar-se per l'augment desorbitat del cost dels lloguers”. També ha expressat “la importància de sortir als carrers per reclamar repartiment del treball i la riquesa, i això passa per aconseguir la jornada de 30 h setmanals i l’augment del Salari Mínim Interprofessional a 1593,6 € mensuals nets al mes, a raó de 14 pagues. No té cap sentit que la massificació turística aboqui a les veïnes treballadores a fer 50 h a la setmana durant l’estiu i a no poder pagar el lloguer a l’hivern”. Per poder revertir aquesta situació, Lavaquiol demana el vot a la CUP a les eleccions del 12M.

La CUP porta propostes polítiques en matèria laboral i econòmica perquè defensen que cal anar més enllà de l’àmbit del treball per aconseguir eradicar l’empobriment crònic i precari. En aquest sentit Lavaquiol ha exposat que “per acabar amb la pobresa cal canvis estructurals i per això és vital assegurar que l’habitatge i els subministraments bàsics com la llum, l’aigua i la calefacció arribin a tothom, alhora que cal democratitzar les empreses que fan negoci amb el patiment i empobriment de la gran majoria de la població”.

Els anticapitalistes defensen un canvi de rumb necessari per revertir la pobresa estructural i les condicions de les treballadores i les autònomes.