Memòria històrica
Estrena de la pel·lícula "La Mort de Guillem" a Corbera de Llobregat

Divendres 25 de setembre a la sala de la Societat Diadema (Carrer Sant Antoni, 30). Aforament limitat, cal reservar (baixllobregat@poblelliure.cat)

23/09/2020 Comunicació

Corbera de Llobregat acollirà l'estena de la pel·lícula La Mort de Guillem. Poble Lliure ha organitzat l'acte amb el suport de la CUP, l'ANC, ERC i la Docietat Coral Diadema Corberenca.

Cal insistir que l'aforament és limitat i cal reservar a causa de la Covid-19. Recordar també que el film es podrà veure el proper 2 d'octubre, simultàneament pe TV3, IB3 i À punt. 

La pel·lícula explica la història de Guillem Agulló, jove antifeixista i independentista de l'organització juvevenil Maulets que va ser assassinat l'11 d'abril del 1993 per un grup d'ultradreta autodenominat Marchalenes-IV Reich.

L'autor material, Pedro Cuevas, va ser condemnat a 14 anys de presó. Va complir només quatre. Posteriorment, Cuevas va formar part de les llistes d'Aliança Nacional i va ser jutjat en el cas de la Operació Panzer contra el grup neonazi Front Anti Sistema, encara que els setze detenguts varen acabar absolts. Cal remarcar que des de la seva mort, Agulló ha esdevingut un símbol de lluita antifeixista als Països Catalans.