Pere Puig no es presenta al jutjat acusat d'haver recriminat a un home que arrenqués llaços grocs

Al març Pere Puig (director esportiu del club de la primera divisió femenina de basquet UniGirona) no es va presentar a declarar  la caserna de la Guàrdia Civil

16/07/2018 Drets i Llibertats
Els Jutjats de la Bisbal  (com ja va fer al març la Guàrdia Civil) havien citat a declarar Pere Puig (director esportiu del club de la primera divisió femenina de basquet UniGirona), militant de la CUP de Girona, avui dilluns 16 de juliol. Se l’acusa de delictes d’odi i d’amenaces per haver recriminat a Josep Maria Arpa Pi que hagués arrencat llaços grocs de la via pública al municipi de Viladamat el passat 19 de febrer.

L’actuació judicial es va iniciar a partir de la denúncia de Josep Maria Arpa Pi, un conegut militant espanyolista de l’Estartit, que havia format part de les llistes de C’s al Parlament. Segons ha revelat la CUP, són habituals en les seves manifestacions públiques l’apologia del franquisme, amenaces contra independentistes o comentaris racistes. Josep Maria Arpa és amic personal d'Albert Boadella a qui ha visitat en diverses ocasions a la seva casa de Jafre.

Pere Puig (veterà militant independentista amb més de 30 anys de militància) ha anunciat avui que no es presentaria als Jutjats de la Bisbal (tampoc es va presentar al març a la caserna de la Guàrdia Civil de l’Estartit quan va ser citat). Per la seva banda la CUP i l’organització antirepressiva Alerta Solidària han manifestat el seu suport públic a l’investigat i han publicat el següent tweet: "Avui el nostre company @perepuigcanet ha decidit no presentar-se als Jutjats de la Bisbal on havia estat citat a declarar, per fer palès que no reconeix l'autoritat de la (in)justícia espanyola. Tot el suport, Pere! Prou repressió contra el moviment republicà!"