Mem˛ria independentista
Reivindicaciˇ de Jaume Compte per al seu poble natal, Castellˇ d'Emp˙ries

Reclament el nom a un carrer o la col·locació d'una placa a la ciutat natal de Jaume Compte, Castelló d'Empúries

11/06/2016 Hist˛ria

FreeCatalonia ha reclamat avui el nom de Jaume Compte al nomenclàtor de Castelló d'Empúries.

Des del perfil de Twitter d'aquest col·lectiu, que ha dinamitzat campanyes com el Centenari de l'Estelada o la reivindicació dels patriotes catalans de la història de l'independentisme, s'ha emplaçat a donar el nom a un carrer o la col·locació d'una placa a la ciutat natal de Jaume Compte.

En un missatge adreçat a Amics de @Castello_Emp han comentat amb certa ironia que "no veiem cap carrer ni casa amb placa del patriota #JaumeCompte ho tindreu en compte? Oi?" Molt aviat el comentari ha estat respost amb un "passem la proposta a Alcaldia" per part del perfil que dinamitza la promoció de la ciutat empordanesa.

82 anys de la mort de Jaume Compte

El passat la Comissió Jaume Compte va organitzar un acte a Castelló d'Empúries que va comptar amb la presència de representants de l’ajuntament i familiars de Jaume Compte, i de Miquel-Dídac Piñero i Costa, llibertari i llibreter de L'Escala, i una intervenció d’Agustí Barrera. L'acte va comptar amb el suport de col·lectius adherits al Manifest de la Comissió Jaume Compte i Canelles 2015  (entre els quals el CADCI, CUP Nord-Oriental, Som Joves, ERC Castelló d’Empúries i Poble Lliure).

Justament el nom de Compte ha estat reivindicat aquests dies a la xarxa a partir d'una piulada d'Adam Majó en què revindicav: "Agradi o no hi ha un fil conductor (FNC-PSAN-MDT) que uneix la @cupnacional amb l'insurreccionalisme d'Estat Català anys 20/30." I al qual @marcfaustino hi ha afegit el noms "Jaume Compte Manuel González Alba Daniel Cardona Manel Viusà Jordi Arquer Jaume Miravitlles Miquel Ferrer ..."