infraestructures
Talls a la N-340 d'Alcanar fins al Vendrell per reclamar la gratuïtat de l'AP-7

Les assemblees locals de la CUP del Vendrell, Torredembarra i Creixell han fet públic el seu posicionament conjunt sota el títol "Ni Cues ni Sang Ni A7, Alliberem l'AP-7". D'altra banda, l'ANC s'ha implicat en la mobilització denunciant el dèficit d'inversió en infraestructures. 

 

20/03/2016 Territori

Sota el lema ‘Prou morts! N-340 Solucions Ja! Prou Peatges’, Alcaldes de l'Ebre, del Pacte de Berà, el moviment veïnal i membres de diverses organitzacions han fet pinya aquest dissabte per demanar des d’Alcanar fins al Vendrell la gratuïtat de l’autopista com a solució a la sinistralitat i als col·lapses a l’N-340. Centenars de persones han tallat la carretera pel Vendrell, el Perelló i les Cases d'Alcanar en plena operació sortida de la setmana santa, ocasionant cues quilomètriques.A més, quatre marxes lentes de camions han circulat per l’autopista i per la carretera.

La mobilització al Perelló ha començat amb un minut de silenci per totes les víctimes mortals en accidents de trànsit a l’N-340, ha continuat amb els crits dels manifestants per una “autopista gratuïta ja” i ha acabat amb els clàxons d’una caravana de camions, que han començat a marxar lentament com a protesta per l’N-340 en direcció sud un cop restablerta la circulació a la via tallada pels veïns.

Transportistes

Quatre marxes lentes de camions han circulat per l’autopista. Una ha entrat a l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) en direcció a l’Aldea. A la mateixa hora una altra caravana de camions ha entrat a l’autopista a Tarragona en direcció Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) i, un cop acabats els talls de trànsit, una tercera marxa ha arrencat des del Perelló cap a Amposta i una quarta des del Vendrell cap a Vilafranca del Penedès per l’N-340, segons informa Marfanta.com

Posicionament de la CUP del Vendrell, Torredembarra i Creixell

Les assemblees locals de la CUP del Vendrell, Torredembarra i Creixell han fet públic el seu posicionament conjunt sota el títol "Ni Cues ni Sang Ni A7, Alliberem l'AP-7".  Manifesten que, "la N-340 representa un calvari circulatori per a les persones que necessitem utilitzar aquesta via: les cues, els accidents i el mal estat de la carretera posen en perill la nostra integritat física". 

També apunten que "Que el tram que compren entre la Mora i el Vendrell sigui qualificat com a punt negre a la geografia catalana, no és cap fet aïllat: respon a la deixadesa per part de l’Estat Espanyol, i a la connivència d’alguna formació política catalana que prioritza els beneficis i privilegis d’Abertis enlloc de garantir una correcta mobilitat de la població".

Afirmen que la única solució "és aixecar les barreres del peatge del Vendrell mitjançant la mobilització popular. Des del nostre punt de vista és, o la nostra seguretat o els beneficis d’Abertis".

L'ANC s'implica en els talls de l'N-340

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha sumat aquest dissabte 19 de març al mat en els talls de la carretera N-340, dirigits a exigir al Ministeri de Foment la gratuïtat de l’autopista AP7 com a solució per posar f al degoteig constant d’accidents, molts dels quals amb víctmes mortals.

D’acord amb el posicionament fet públic anteriorment, l'ANC denuncia enèrgicament l’Estat espanyol per l'absoluta manca d’inversions en infraestructures i dóna suport als alcaldes i associacions de veïns que impulsen els talls amb la fnalitat d’exigir la gratuïtat immediata de l’autopista AP7 com a solució per resoldre de manera ràpida i efectva el drama dels accidents que es produeixen constantment a l’N-340.