Sanitat
Tancades a diversos centres sanitaris de Ponent

"Ens tanquem a l'Arnau i als CAP de Tàrrega i Agramunt perquè no ignorin els 38.575 punys que aturaran el consorci!"

24/07/2014 Salut
El col·lectiu Marea Blanca de Lleida, formada per diverses desenes de professionals de la sanitat, protagonitza tancades a l'hospital Arnau de Vilanova i a cinc ambulatoris de Ponent, protestes a favor d'una sanitat "cent per cent pública" i en contra del prtojecte de consorci de Ponent.

La primera protesta es va iniciar al centre d'atenció primària de Tàrrega, seguidament s'ha sumat l'Hospital Arnau de Vilanova i els ambulatoris d'Agramunt, Sort, Tremp i La Pobla de Segur.

La jornada de mobilitzacions i tancades va començar al centre sanitari de Tàrrega a les 6 de la tarda i, seguidament, a l'hospital Arnau de Vilanova s'ha celebrat una assemblea al vestíbul, on s'han ubicat fins a cinc tendes de campanya

El programa d'actes a l'hospital lleidatà preveu un debat entre els assistents, a les 10 de la nit un sopar i seguidament la projecció d'un documental de l'associació SICOM.

Les tancades es produeixen un mes després de la cadena humana amb la qual la Marea Blanca de Lleida va lliurar 38.575 signatures contra el consorci sanitari de Lleida i a favor de blindar la sanitat pública.

Les protestes continuaran demà i també divendres amb algunes aturades a l'activitat dels centres sanitaris de la província, segons ha informat aquesta entitat.