Violčncia feixista
Nova agressió neonazi al Metro de Barcelona

Un vídeo penjat al Youtube mostra l'agressió a un noi de trets orientals al Metro de Barcelona

29/06/2014 Drets i Llibertats

El vídeo de l'agressió té el títol de "Nazis agrediendo a chino en el metro de Barcelona", i mostra com un jove ros amb aspecte agressiu intimida constantment i agredeix a cops de puny un noi de trets orientals. 

Les persones del vagó que observen l'agressió, i abans l'actitud d'intimidació, internvenen en el moment que l'agressor dóna diversos cops de puny de manera gratuïta a la víctima, fet que provoca un tumult al vagó. La víctima aconsegueix ser empesa fora del vagó per ser protegida de l'agressió en el moment que el metro s'atura a una parada.

El caràcter nazi de l'agressió

A la xarxa s'ha atribuït de seguida el caràcter ideològic neonazi d'aquesta agressió al Metro, pel fet la gravació de l'orginal estava penjada al canal de "Payo Cura", qui va cobrir els rostres en el vídeo original de l'agressió (tot i que als primers segons del vídeo es veu somrient a Jaime Sambeat Jr ultradretà proper al partit espanyolista Ciudadanos). Aquest usuari, amb abundants vídeos de videojocs violents i d'altres d'apologia del nazisme, ha esborrat el vídeo al seu compte. 

Diversos usuaris de Twitter han identificat @Payo_Cura  com un neonazi habitual que distribueix missatges racistes i homòfobs a la xarxa. Entre aquest es poden observar missatges amenaçants com la imatge al·lusiva als "Pilla pilla" amb fotos a Barcelona, precisament ahir, el dia de l'Alliberament GLBT. El neonazi @Payo_Cura té 1131 seguidors.

Un altre usuari va avisar fa dos mesos, al comentaris del compte "Payo Cura", que el seu compte a Youtube podria ser esborrat. Però al compte de Twitter fa mesos que porta a treme una apologia del nazisme i la incitació a les agressions contra col·lectius com els homosexuals, immigants o gitanos.

Gràcies a un altre compte de Youtube amb el nom Vern Pb i amb el títol indicat abans, per denunciar el caràcter neonazi d'aquesta agressió, el vídeo s'ha conservat i  la denúncia pública de l'atemptat xenòfob ja corre per la xarxa.