Juvenil
Arran inaugura el casal ocupat al Barri Vell de Girona

El local obrirà de manera regular de dijous a dissabte de 6 a 12 de la nit

08/09/2013 Drets i Llibertats

Arran va inaugurar aquest dissabte a la tarda el Casal de Joves 4 Rius de Girona, situat a un edifici que el jovent independentista de la ciutat va ocupar el 17 de juliol passat i que està ubicat al carrer Sant Josep, 7, darrere de l'Ajuntament de Girona, al Barri Vell de la capital gironina. Un immoble on el 1890 hi va néixer l'escultor Ricard Guinó.

Els membres de l'organització juvenil han estat reformant el local des de l'ocupació per a convertir-lo en un centre cultural i espai de trobada adreçat al jovent i a les entitats de la ciutat ja que actualment a Girona no hi ha lloguers assequibles ni espais destinats als joves, segons Arran.

Per això van organitzar una jornada d'activitats aquest dissabte amb motiu de la presentació oficial del casal, que consta de planta baixa i tres pisos [fotos de la inauguració i del local]. El local, que tot i ser ocupat no ha patit cap visita policial, obrirà de manera de dijous a dissabte de sis de la tarda a dotze de la nit.

La pluja va obligar a suspendre la marxa jove que s'havia previst per aquest dissabte i només es va celebrar l'acte d'inauguració del casal. A més, es va comptar amb els parlaments de Carme Renedo (ANC) i Ramon Serna (Xarxa pels Drets Socials de Girona) a qui Arran va donar suport convocant a la Via Catalana i a la iniciativa Encerclem el Trueta de l'11 de Setembre.

Els membres d'Arran van tenir paraules per la vaga indefinida dels docents de les Illes Balears i van convocar a la cadena humana i a les mobilitzacions de l'Esquerra Independentista per la Diada. Durant l'acte també es va recordar el militant independentista Toni Lecha.

D'aquesta manera es va donar per inaugurat l'espai reivindicatiu que els membres d'Arran ha reformat i decorat. Per exemple, a les parets hi han escrit uns versos de Vicent Andrés Estellés ("Allò que val és la consciència / de no ser res si no s'és poble. / I tu, greument, has escollit. / Després del teu silenci estricte, / camines decididament”) i uns versos d'Ovidi Montllor ("Per senyera, senyors, quatre barres / Per idioma, i senyores, català / Per condició, senyors, sense terres / Per idea, senyores, esquerrà"), a més de la frase de Karl Marx "La tasca no és només entendre el món, sinó canviar-lo".