Referčndum
L'Institut Narcís Oller de Valls es declara insubmís de la llei Wert

El centre aposta per la desobediència civil per part de tots els professionals i estudiants per a poder assolir "realment" una educació pública, de qualitat i en català.

20/01/2013 Educació

Gairebé el 90% dels alumnes i professionals de l'Institut Narcís Oller de Valls van votar a favor de declarar el centre insubmís a la llei LOMQE que ha elaborat el ministre José Ignacio Wert. Ho van fer en referèndum el passat 15 i 17 de gener que havia estat convocat pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i que va comptar amb una participació del 83%.

D'un cens de 724 persones (professors, alumnes i PAS) i un participació del 83,7% (85,8% de l'alumnat i 68,5% de professors), un total de 540 persones o sigui el 89,8% va votar favorablement a la pregunta “Estàs d'acord en declarar l'Institut Narcís Oller insubmís a la llei LOMQE que ha elaborat el ministre José Ignacio Wert?”. Només hi va haver 23 vots (3,8%) en contra i 39 vots (6,4%) en blanc.

El SEPC de l’institut Narcís Oller de Valls ha visualitzat d'aquesta manera el rebuig a l’avantprojecte de la nova llei d’educació LOMCE impulsada pel ministre Wert.

Aquest no és el primer referèndum en un institut del Camp. Ja el 2009 a l’Institut Martí i Franquès de Tarragona, el nucli del SEPC va dur a terme una consulta sobre la independència i, dos anys més tard, sobre la immersió lingüística.