Operació Garzón, 20 anys
Les presentacions del documental "Operació Garzón” continuen al País Valencià

Llíria, Bétera, Elx i Sueca acolliran les properes presentacions del documental al País Valencià durant el mes de novembre després de reunir més de 300 persones en l'acte de presentació de València

04/11/2012 Diari de treball
Després de l'èxit de la presentació del documental Operació Garzón contra l'independentisme català que va tenir lloc a València el passat 25 de setembre, continuen les presentacions al País Valencià durant aquest mes.

El proper acte tindrà lloc a Llíria (Camp de Túria), el 10 de novembre, on intervindran els encausat durant l'operació del 1992: Joan Rocamora, Xavier Tolosana, i Antoni Infante. La jornada estarà organitzatda pel Casal Jaume I del Camp de Túria, i també contarà amb la col·laboració de Llibertat.cat. Una vegada acabe l'acte tindrà lloc un sopar al mateix Casal.

Bétera

Només una setmana després, el 16 de novembre, es realitzarà la presentació del documental a Bétera, també a la comarca del Camp de Túria, concretament a l'Ateneu Espai Cívic i Cultural de Bétera, intervindran els encausats Antoni Infante, Geroni Salvador i Ramon Piqué, d'altra banda, l'acte també contarà amb la intervenció d'Empar Salvador, per part del Fòrum per la Memòria del País Valencià (FMPV). L'acte serà organitzat pel mateix ateneu amb la col·laboració de Llibertat.cat. Després de l'acte es realitzarà un sopar popular per als assistents.

Elx

La sèries de presentacions del documental sobre l'Operació Garzón continuarà el seu recorregut al sud del territori valencià, concretament a Elx, capital de la comarca del Baix Vinalopó, en un acte organitzat pel Casal Jaume I d'Elx i el Fòrum per la Memòria del País Valencià, es realitzarà el 22 de novembre. En aquesta ocasió intervindran Antoni Infante i Xavier Tolosana com a encausats de la ràtzia repressiva del 92 i Empar Salvador per part del Fòrum per la Memòria. A més a més tindrà lloc la intervenció musical del cantautor Carles Enguix. Aquesta jornada també contarà amb la col·laboració de Llibertat.cat i una volta acabe donarà pas a un sopar popular.

Sueca

Per tancar el seguit d'actes públics que tindran lloc al País Valencià en relació a la presentació del documental, tindrà lloc sols un dia després, el 23 de novembre, l'acte de presentació a Sueca, capital de la Ribera Baixa.

Aquest cop l'acte serà organitzat per Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i el Fòrum per la Memòria del País Valencià, i contarà amb els convidats: Geroni Salvador, Ramon Piqué i Antoni Infante, com a represaliats durant l'”Operació Garzón” i amb Empar Salvador, en representació del Fòrum per la Memòria. D'altra banda també es realitzarà l'actuació musical del cantautor Carles Enguix.