FEIXISME
Jove agredit per un regidor de PxC

Alberto Sánchez, regidor de Plataforma per Catalunya i promotor del casal Tramuntana al Clot, compta amb diversos antecedents relacionats amb la seva ideologia d'extrema dreta

16/11/2012 Drets i Llibertats

Dimarts passat a l'Avinguda del Paral·lel (Barcelona) dos membres de l'Esquerra Independentista van enxampar el número 2 de Plataforma per Catalunya (PxC) d'Hospitalet del Llobregat, Alberto Sánchez, juntament amb un altre noi, despenjant un dels plafons de la Candidatura d'Unitat Popular-Alternativa d'Esquerres que es trobaven penjats en diversos fanals de l'Avinguda. Els dos joves, que en aquell moment passaven per allà amb bicicleta, van alertar al regidor del partit d'extrema dreta que deixés els plafons de la CUP tal com estaven.

Els independentistes han denunciat l'agressió a Llibertat.cat. Segons han explicat, en aturar-se en un dels semàfors, Sánchez va aprofitar per apropar-se a un d'ells per darrere propinant-li diverses empentes i insults gairebé fent-lo caure a terra. “Em va amenaçar dient-me que ara que anava sol no era tan valent, i em va desafiar a barallar-nos un contra un”, ha declarat el noi. Després d'una estona vexant-los amb acusacions, amenaces i insults, els joves van poder marxar amb les bicicletes, mentre continuaven sentint les amenaces del regidor.

Regidor de trajectòria violenta

Alberto Sánchez, exmilitar i regidor de Plataforma per Catalunya, ja acumula diversos antecedents per la clara relació que manté amb la ideologia franquista i neonazi.

Ara fa un any, tres regidors de PxC, entre ells, Sánchez, van ser sancionats amb 3000 euros de multa per part del Departament d'Interior per infringir la Llei contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'esport, quan van aparèixer en un partit que disputava L'Hospitalet i el FC Barcelona al Camp Feixa Llarga, vestits amb burques i amb una pancarta on s'hi podia llegir “Primer els de casa”.

Més recentment, l'Ajuntament d'Hospitalet del Llobregat va aprovar en el ple de juliol, demanar a la fiscalia que investigués Alberto Sánchez per la participació en una manifestació feixista durant l'acte de celebració de l'Eurocopa a la plaça d'Espanya de Barcelona aquest estiu, on se'l va fotografiar envoltat de simbologia feixista i intercanviant salutacions nazis entre els diferents membres del partit.

Promotor del centre feixista Tramuntana, al Clot

Sánchez, també és un dels promotors del Casal Tramuntana, anteriorment Centro Social Militia, de clara orientació feixista situat al barri del Clot-Camp de l'Arpa de Barcelona, inspirat directament en Casa Pound Itàlia (CPI), que pertany a un corrent del feixisme italià associat amb atemptats terroristes i que s'autodefineix com “el feixisme del tercer mil·lenni”.

El centre, clarament relacionat amb Plataforma per Catalunya (impulsat per Sánchez i com a llogatera Rebeca Berenguer, candidata de PxC a les últimes eleccions municipals), van convidar a l'acte inaugural dos membres de Casa Pound Itàlia, en el qual també havia de parlar Enrique Ravello, responsable de relacions internacionals de PxC i conegut per la seva clara ideologia d'extrema dreta.

"El 25-N: no volem feixistes al Parlament!"

Unitat Contra el feixisme i el racisme (UCFR) ha impulsat una campanya de cara a les properes eleccions del 25 de novembre contra els partits d'extrema dreta que promouen ideologies i actituds feixistes i racistes, amb l'objectiu de que “cap feixista entri al Parlament”. L'organització ha explicat que cal prendre consciència del perill que suposa l'augment de l'extrema dreta arreu d'Europa, recordant que “l'Holocaust ja va demostrar què suposa l'arribada al poder del feixisme”.

UCFR ha assegurat que PxC és un partit feixista, subratllant que “els seus dirigents inclouen persones condemnades per actes relacionats amb l'odi i la violència racista, fins i tot amb atemptats terroristes”. També han afegit que “el propi Anglada té una llarga trajectòria franquista, i com ell mateix ha dit, ha de “disfressar-se de demòcrata” per guanyar vots”.

També han recordat que igual com els nazis als anys 30, “PxC intenta aprofitar-se de la desesperació creada per la crisi, presentant-se com el defensor de la gent treballadora”, assegurant que el que realment pretenen és “desviar la nostra atenció de les veritables causes dels problemes socials”.

Dissabte 17 de novembre: concentració contra l'acte feixista a Diagonal Mar

Unitat contra el feixisme ha convocat a tothom demà dissabte a les 19h a la Rambla del Prim (sota el carrer Llull) al districte de Sant Martí (Barcelona), per fer una concentració i cassolada ciutadana per mostrar el rebuig dels ciutadans al partit de Josep Anglada, Plataforma per Catalunya. Aquell mateix dia, els candidats d'extrema dreta celebren el seu acte central de campanya electoral al CCIB a Diagonal Mar on han convidat a participar a Filip Dewinter, dirigent del partit flamenc d'extrema dreta, Vlaams Belang (VB) conegut per les seves simpaties amb el nazisme. A l'acte també hi participarà Hans-Jörg Jenewein, secretari general del partit austríac d'extrema dreta, FPÖ, participant en diversos actes nazis i antisemites.

Diverses candidatures a les eleccions del 25-N es declaren contra el feixisme i la xenofòbia

Les diferents candidatures que han signat el manifest de suport a Unitat contra el Feixisme i el Racisme s'han compromès a, per una banda, no utilitzar discursos xenòfobs i no quedar-se en silenci si altres ho fan, i per l'altre, que paral·lelament a la campanya electoral es farà el possible per difondre també els arguments d'Unitat contra el feixisme i el racisme. La declaració ha estat signada per la Candidatura d'Unitat Popular-Alternativa d'Esquerres, Esquerra Republicana de Catalunya, ICV-EUiA, Partit dels Socialistes de Catalunya i per Solidaritat Catalana per la Independència.