SANITAT
La CUP, amb la sanitat pública

La formació reparteix la publicació editada per la revista cafèambllet, CUP i Catacrac a la comarca de la Garrotxa

28/09/2012 Salut

La Candidatura d’Unitat Popular a la comarca de la Garrotxa ha volgut denunciar la política de retallades en matèria de sanitat que s’està duent a terme des del Govern de la Generalitat, així com l’entramat que vincula CiU amb el cas de corrupció destapat per la CUP de Reus, que fa uns mesos va desembocar amb la dimissió de Josep Prat, president de l’Institut Català de la Salut (ICS), per les greus irregularitats a l’empresa Innova.

Durant les últimes setmanes la formació ha repartit desenes d’exemplars de la publicació editada per la revista cafèambllet, CUP i Catacrac als usuaris i professionals del CAP d’Olot, Sant Joan les Fonts, Castellfollit, Montagut i també a l’Hospital Sant Jaume d’Olot. Aquesta acció ha coincidit amb el judici als editors de la revista cafèambllet, Marta Sibina i Albano Dante, per haver investigat aspectes foscos de la sanitat catalana i haver destapat diversos negocis bruts en aquest camp. L’acusació va ser presentada per Josep Maria Via, assessor d’Artur Mas i company de l’empresari Ramon Bagó, que reclamava als editors de la publicació 20.000 euros al•legant “atemptat contra el seu honor i la seva imatge”.

El judici, que es va celebrar ahir al matí al jutjat de primera instància número 37 de Barcelona, va finalitzar amb una vista per sentència sense que els acusats poguessin presentar la seva defensa davant la jutgessa. Centenars de persones es van manifestar al llarg del matí a la Ciutat de la Justícia sota la vigilància d’una trentena de mossos antiavalots, per expressar el seu suport als periodistes, mostrant una pancarta on es podia llegir: "Marta i Albano som totes, lluitem contra els corruptes".

La formació ha explicat que emmarca aquesta acció en la campanya nacional que ha engegat la CUP contra les retallades en sanitat, cultura i educació, “tres pilars bàsics que la Candidatura d'Unitat Popular considera intocables alhora que aposta per la transparència i eficiència en la seva gestió”.