Grups feixistes
Condemnat per agressions el regidor de PxC a Santa Coloma de Gramenet

El condemnat es va burlar d'una protesta veïnal i en va agredir un dels participants

03/03/2012 Drets i Llibertats
El regidor i portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC) a Santa Coloma de Gramenet, Juan Gómez Montero, ha estat condemnat al pagament d'una multa i a una indemnització per una agressió que va causar lesions. Els fets es van produir l'11 de juny de 2011 a la sortida del Ple municipal de l'Ajuntament en què els regidors prenien possessió dels càrrecs.

Segons confirma la jutgesa a la sentència, el membre de PxC es va burlar dels indignats i veïns que es trobaven protestant contra la classe política després d'haver realitzat un ple alternatiu. Aquest fet va provocar que un grup de veïns seguís els regidors i membres de PxC tot recriminant la seva actitud. Els ànims es van anar escalfant fins que Juan Gómez (PxC) es va girar i va proferir un cop de puny a un dels veïns, que va caure ferit. L'agressió va provocar diferents aldarulls amb la presència d'agents de paisà de la policia local que van protegir els membres de PxC i l'agressor.

Des de llavors, diverses entitats i col·lectius de la ciutat han anat denunciant l'actitud provocadora i violenta dels regidors de PxC, que està propiciant que els plens de l'Ajuntament siguin crispats. Es dona la circumstàmcia que Juan Gómez Montero ja va ser jutjat, fa pocs mesos, per amenaces a dos membres de Gent de Gramenet. Judici del que va ser absolt per manca de proves consistents, malgrat no negar-se l'autoria i l'existència dels fets.

L'advocat defensor del neonazi Pedro Varela

El regidor de PxC ha estat defensat, als dos judicis, per l'advocat Fernando Oriente, el qual va ser l'advocat defensor de Pedro Varela Geiss, llibreter d'extrema dreta de la famosa “Llibreria Europa”.

La Comissió Antifeixista 27 de Gener ha emès un comunicat en què considera que la condemna ha de servir com a escarment perquè la ciutadania sigui conscient del perill de votar certes formacions polítiques que obtenen rendiments electorals fomentant la crispació i l'odi.