Racisme
L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà no destituirà Jordi Carreras

"Donem per bona la disculpa del regidor i considerem que aquests fets no es tornaran a reproduir", afirma el consistori

10/01/2012 Política
L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà no destituirà el regidor d'Ensenyament i Governació, Jordi Carreras, tot i haver fet comentaris racistes a les xarxes socials durant mesos. "Considerem que la tasca portada a terme pel regidor ha estat bona i per tant no prendrem mesures", anuncia en un comunicat després d'una reunió on l'equip de govern ha acordat donar per bona la disculpa del regidor.

"Considerem que aquests fets no es tornaran a reproduir", afirma el consistori, i assegura que de no ser així l'alcaldessa, Montserrat Ribera i l'equip de govern "adoptarien les mesures pertinents".

Ribera i els regidors de CiU mostren això sí el seu "desacord i rebuig" amb els comentaris de Carreras, que qualifiquen de "desafortunats". Així, argumenta que els membres de l’equip de govern "sempre hem actuat amb respecte i diligència cap a totes les persones de diferents cultures i hem rebutjat tot tipus de violència".

El govern guardiolenc se suma així a les explicacions donades per CiU, que justifica que Carreras ja "ha rectificat el seu comportament i ha demanat disculpes pels seus comentaris xenòfobs a través d'una nota de premsa".

El govern de Guardiola es defensa fins i tot del silenci que han mantingut durant tots aquests dies i justifica que "no té res a veure amb el consentiment per part de l'alcaldessa ni els membres de l'equip de govern respecte els comentaris al Twitter del regidor en qüestió, sinó a una anàlisi i reflexió dels fets per part de l’equip de govern de Guardiola de Berguedà".

Amb tot, falta veure quan mourà fitxa Unió de Joves, que va assegurar que prendria "les accions disciplinàries oportunes" contra Carreras, que és membre d'UDC i president d'Unió de Joves al Berguedà.

Campanya de rebuig

Durant tots aquests dies la campanya de rebuig als comentaris de Carreras ha estat intensa, impulsada per Unitat contra el Racisme i el Feixisme i que ha inundat el Facebook de CiU de comentaris de condemna. A banda, el cas ha tingut molt ressò sobretot als mitjans del Berguedà, on fins i tot el diari Regió 7 li ha dedicat el famós Estrellat.

Des que Llibertat.cat publiqués la notícia, Carreras ha eliminat els tweets més polèmics, com els retweets que va fer de comentaris del líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha protegit el seu compte de Twitter i finalment ha eliminat tant el seu perfil a Facebook com a Twitter.

Paral·lelament, organtizacions polítiques com la CUP i les joventuts d'ICV i PSC han demanat la dimissió de Carreras.

De la seva banda, el periodista expert en xenofòbia a Catalunya Xavier Rius sosté que “qui més ha utilitzat la xenofòbia han estat certs dirigents d’UDC bé perquè en el fons potser hi creuen, bé perquè és rendible per aconseguir els seus interessos polítics”.