Escanyament econòmic
Estudiants d'un institut de Muro abandonen les classes pel fred

La conselleria d'Educació deu els pagaments de tot un any a l'IES Serra Mariola de Muro, al País Valencià

24/01/2012 Educació
La situació límit que viuen els instituts del País Valencià comença a produir conseqüències. Si la setmana passada l'IES Vila-roja d'Almassera va expulsar un alumne per haver penjat una foto al Facebook dels seus companys abrigats amb mantes, ara qui ha passat a l'acció és l'IES Serra Mariola de Muro. I és que els deutes que arrossega la Generalitat Valenciana ofega els instituts, obligat a retallar en els serveis més bàsics.

Els alumnes de turisme de l'institut han decidit abandonar temporalment les instal·lacions del centre davant les deficients condicions dels seus aularis, segons informa AraMultimèdia.

Els retards en els pagaments als instituts, que reben cada quadrimestre una assignació econòmica per part de la Conselleria d'Educació Formació i Ocupació de la Generalitat Valenciana, s'han anat retardant fins al punt que la situació ha esdevingut insostenible. En el cas de l'IES Serra de Mariola de Muro, la conselleria li deu les aportacions de quasi tot un any, des del segon quadrimestre de l'any 2011.
 
Aquesta situació ha abocat el centre a la misèria, i ja no pot ni fer front a les factures dels proveïdors que proporcionen els elements indispensables com la llum, el gasoil per a la calefacció o el paper per a les fotocòpies. Aquest dilluns s'han consumit les últimes reserves de gasoil i l'institut s'ha quedat sense calefacció en una zona de la Plana de Muro on les temperatures ronden els 0ºC durant l'hivern.

Per tot plegat, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Guia, Informació i Assistències Turístiques de l'IES Serra de Mariola de Muro han comunicat a la Direcció del Centre Educatiu la seua decisió d'abandonar les aules fins que milloren les condicions climàtiques i es puga aconseguir un ambient òptim per a l'estudi.
 
Els alumnes lamenten el fet de no poder assistir a classe, però reconeixen que en un ambient tan advers (amb temperatures que no pugen dels 17 ºC) no poden assistir amb aprofitament a les classes lectives.

Durant els últims mesos els alumnes han anat prenent diferents iniciatives a fi de pal·liar el fred ambient a les seues aules, com per exemple escalfar-se amb mantes, amb abrics o amb batins.