La CUP de Mataró presentarŕ una moció contra les sentčncies del TS sobre la immersió linguística

En el proper ple municipal, la formació independentista també presentarà un altra moció per la revisió de la Llei de Propietat Intel·lectual i la devolució del “cànon digital”.
Pel que fa a la proposta de resolució per rebutjar les sentències del Tribunal Suprem espanyol contràries a la immersió lingüística a les escoles, la CUP de Mataró remarca que "que no podem acceptar de cap de les maneres que s’acatin unes sentències que són injustes i que atempten contra la cohesió social i la identitat lingüística i cultural de Catalunya, per aquest motiu hem presentat una proposta que ho fa explícit esperant que rebi el suport dels altres grups municipals".

11/01/2011 11:16 Drets i Llibertats

Tot i axí, la formació independentista també donarà suport a la proposta conjunta de tots els grups municipals, exepte el Partit Popular.

Moció que presenta la Candidatura d’Unitat Popular de rebuig a les sentències del Tribunal Suprem sobre la immersió que obliguen a fer servir el castellà com a llengua vehicular de l’escola.
 

El passat 22 de desembre de 2010, el Tribunal Suprem espanyol va emetre tres sentències resolutives que pretenen fer canviar el sistema d’ensenyament pel qual el català és la llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya i l’occità l’és a l’Aran.
 
Aquesta sentència suposa un nou atac contra l’ús i coneixement de la llengua catalana en les escoles. S’obvia l’èxit de l’actual model d’aprenentatge que està demostrat que dóna als alumnes catalans un nivell equiparable als alumnes d’altres zones de l’estat.
 
L’aplicació d’aquesta sentència representarà el final del sistema d’immersió lingüística, avalat i valorat per la Unió Europea,  que ha fet possible la cohesió lingüística i social dels ciutadans del Principat de Catalunya. Pot  originar també un conflicte lingüístic a l’aula, fins ara inexistent, i generar una segregació per motius lingüístics dins els centres d’ensenyament  i  a la societat en general.
 
Aquesta sentència es basa en la retallada del Tribunal Constitucional sobre l’estatut i suposa una de les primeres conseqüències del nou estatut. Per altra banda demostra que les minses competències d’autogovern que l’estat no ha pogut intervenir per la via de la voluntat ciutadana ho fa per via del poder judicial. És dir que, sigui el que sigui que voti la ciutadania catalana, sigui el que sigui el que s’aprovi al Parlament de Catalunya, i fins i tot al Congrés de Diputats de Madrid, sempre hi ha altres vies per imposar el model uniformitzador al marge de la voluntat popular dels catalans i catalanes.
 
Un cop provat el camí de la negociació de manera infructuosa en diverses ocasions,  o el camí de fer veure que no ens afecta, només ens queda el camí de la fermesa per defensar els nostres drets lingüístics.
 
Per tot això exposat es proposa al ple l’adopció dels acords següents:
 
Primer: Rebutjar la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística de l’ensenyament a Catalunya.
 
Segon: Instar al Parlament de Catalunya a complir la Llei d’Educació de Catalunya i per tant a rebutjar i no acatar aquestes sentències.
 
 
Tercer: Reclamar fermesa i unitat a les forces polítiques catalanes i occitanes per defensar la nostra llengua i cultura per damunt de tacticismes i interessos de partit.
 
Quart: Fer públics aquests acords a través dels mitjans de comunicació, el lloc web i el butlletí de l’Ajuntament.
 
matarots3"Cànon digital"
La CUP de Mataró també presentarà una moció per la revisió de la Llei de Propietat Intel·lectual i la devolució del “cànon digital". I és que la  formació independentista és partidària de rebutjar els abusos que exerceix l'SGAE sobre l'Ajuntament, els comerços i entitats de la ciutat i per extensió a tota la ciutadania. Així com també de Rebutjar els termes de la vigent Llei de la Propietat Intel·lectual ja que reconeix i empara els abusos que exerceix la SGAE.
 
Per saber-ne més: