Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Festival solidari amb La Rimaia a la Gran Via de Barcelona per aturar el desallotjament

El macrofestival solidari contra el desallotjament de La Rimaia a la Gran Via de les Corts Catalanes va aplegar centenars de persones. El concert es va realitzar des del balcó del centre social okupat. Va començar ahir al migdia i va acabar a les 11 de nit.

Segons la sentència de mitjan abril, dimecres havien d'abandonar l'immoble de nou pisos que des de fa tres mesos i mig els serveix de centre social i habitatge. De moment, han rebut nombroses mostres de solidaritat, entre elles la de  l'Associació de Veïnes i Veïns de l'Esquerra de l'Eixample.

Aquesta associació demana que el centre sigui autogestionat "en un moment en el qual tots els equipaments públics estan gestionats per empreses privades". 

16/05/2010 00:23 Drets i Llibertats

El macrofestival, sota el lema "Això no té remei: Nosaltres o Ells" va comptar amb la participació de Joan Garriga; Color Humano; Naraina; Quico Palomar; Feliu Ventura; TCN; Yacine & the Oriental Groove; José el Chatarra; Rauxa; Elèctrica Dharma; At versaris, i La Pegatina.  Entre grup i grup, diverses entitats van prendre la paraula per mostra el seu suport i solidaritat a la Rimaia, ja que aquest espai és utilitzat per moltes associacions i entitats, tant per organitzar actes com per realitzar assemblees.

El centre aplega La Universitat Lliure La Rimaia, un projecte que nasqué el juny de 2009 i que des d'aleshores ha teixit forts vincles amb el barri de Sant Antoni i l'Esquerra de l'Eixample, així com els moviments socials barcelonins. Els seus eixos de treball són la pedagogia alternativa, el treball de barri, i la relació amb els moviments socials.

Recordem que fa tres mesos i mig al crit de “Un desallotjament, una altra okupació” unes tres-centes persones van participar a la presa de l’edifici buit de Gran Via 550, entre Casanova i Villarroel costat mar. Aquestes persones venien en manifestació per protestar pel desallotjament de la Rimaia, situat prop de l'actual centre okupat, que acabava de ser desallotjat.  

A la Rimaia es trobava la “Universitat Lliure la Rimaia” -on es feien des de fa mesos cursos de formació professional. Semblava que la manifestació havia de seguir recte per la Gran Via en direcció a plaça Espanya però els okupes es van aturar i van iniciar l'okupació de l'actual centre social autogestionat que actualment està amenaçat pel desallotjament.

 
Per saber-ne més: 
 
 
Desenes de furgons dels Mossos desallotgen el centre social La Rimaia  Llibertat.cat

 

Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  5. Un motor de reacció català
  6. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  7. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid