Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Anàlisi: Per què no admeten que darrere del pla d'austeritat grec hi ha la banca?

El pla d'austeritat aprovat pel govern grec i ordenat des de la Unió Europea representarà per als estats rics i els bancs guanyar diners a costa del poble grec.

Aquest pla d'austeritat suposarà una veritable catàstrofe per a la població grega, per als assalariats tant del sector privat com del públic, per als pensionistes i pels aturats. En definitiva, una ràtzia.

09/05/2010 20:55

La crisi grega és la demostració en escala natural de la triple perillositat del Fons Monetari Internacional, la Unió Europea i els mercats financers. 



hahaEl Banc Central Europeu no està al servei de les poblacions europees sinó només al servei dels bancs i dels organismes financers. Els mercats financers, després d'haver provocat i precipitat la crisi grega, a través de les agències de qualificació pagades pels grans bancs nord-americans, volen obtenir encara més beneficis de les seves estratègies especulatives. I el govern del PASOK (Moviment Socialista Panhel·lènic, liderat per Papandreu), la UE i l'FMI li serveixen en safata de plata.



L'FMI, justament desprestigiat pels seus catastròfics "plans d'ajustament estructural", reapareix a la zona euro, després d'haver causat estralls en diversos països de l'est europeu. Ara utilitza els mateixos procediments que abans, adaptats als mateixos comanditaris: els mercats financers i les transnacionals. Avui com ahir, és la seva veritable naturalesa de bomber piròman que es revela sense embuts. 

La Unió Europea i la seva Comissió també es rendeix a la "competència lliure i no falsejada".

Darrere de la indústria financera hi ha les multinacionals de la indústria, del comerç i dels serveis. 

Si estigmatitzem amb tota justícia els fons especulatius, les agències de qualificació i la indústria financera, tampoc perdem de vista que és només l'arbre que impedeix veure el bosc.

Aquesta especulació desenfrenada que estrangula els pobres només és possible a causa de dues raons principals:

- Les successives desreglamentaciones dels mercats financers a partir dels anys vuitanta del segle passat.

- La decisió voluntària i conscient de la gran patronal de dedicar els seus nous beneficis a l'especulació en lloc de dedicar-los a la producció i l'ocupació. lluita

Aquesta acumulació de nous beneficis té el seu origen en un nou repartiment de les riqueses a favor dels beneficis i en detriment de la part que correspon als assalariats. Aquesta part va disminuir en prop del 10% del PIB en 25 anys, en el conjunt dels països desenvolupats.

Aquesta orientació econòmica, liderada per la ideologia neoliberal, és la causa principal de la crisi econòmica i financera que patim actualment. 

Els diferents governs que, durant 30 anys, es van succeir a Grècia així com en altres països del Nord, té també una gran responsabilitat en l'augment del deute públic.

Les polítiques fiscals, que afavoreixen a les famílies més riques i les grans empreses (impost sobre la renda, el patrimoni i el de societats) van disminuir considerablement els ingressos pressupostaris i agreujar el dèficit públic, obligant els Estats a augmentar el seu endeutament. 

S'evita que paguin els responsables de la crisi i en canvi és al poble al qual es presenta el compte.

En el pla d'austeritat PASOK-UE-FMI imposat al poble grec hi ha només petites mesures, ineficaces, per establir un començament de justícia fiscal i no hi ha absolutament res per lluitar contra l'evasió fiscal dels beneficis de les grans empreses. Les «solucions» del PASOK, de la UE i de l'FMI precipiten a Grècia cap a un aprofundiment de la seva crisi. Una recessió mínima de 4 punts al PIB estava ja programada per al 2010.

Els petits artesans i comerciants, les petites empreses patiran una llarga sèrie de fallides i d'abandonament d'activitats. L'atur augmentarà enormement i les classes populars i mitjanes veuran com el seu nivell de vida caurà lliurement. Creixeran les desigualtats mentre els drets humans fonamentals (accés a l'energia, l'aigua, a la sanitat, a l'educació, etc.) estan amenaçats per la part més pobra de la població.

Mesures que amaga el pla d'austeritat:

- Congelació de salaris i pensions de la funció pública durant 5 anys. 


 - Supressió de l'equivalent a dos mesos de salari als funcionaris. 


- Augment del tipus principal de l'IVA, que, després d'haver passat del 19 al 21%, ara serà del 23%. L'augment dels tipus reduïts seran del 5 al 5,5%, i del 10 al 11%.

- Els impostos sobre els combustibles, alcohol i tabac augmenten un 10% per segona vegada en un mes.

- Les jubilacions anticipades (degudes a condiciongrecias de treball especialment dures) estaran prohibides abans dels 60 anys.

- L'edat legal per a la jubilació de les dones passa dels 60 als 65 anys, d'aquí a 2013.

- Per als homes, l'edat legal per a la jubilació dependrà de l'esperança de vida.

- Es necessitarà 40 anys de treball cotitzats (i no els 37 anys d'ara, a part dels anys d'estudi i atur) per obtenir la jubilació completa. 


 - Aquesta jubilació estarà calculada sobre el salari mitjà de la totalitat dels anys treballats, i no en funció de l'últim salari, com és fins ara (en general, una disminució de l'import percebut d'entre el 45 al 60%.).

- L'Estat reduirà les despeses de les seves funcions (salut, educació, etc.) en 1.500 milions d'euros. 


- Les inversions públiques també seran reduïdes a 1.500 milions d'euros. 


- És estable un nou salari mínim per als joves i els aturats de llarga durada (és a dir, l'equivalent al CPE rebutjat a França per la joventut i els sindicats).  

Sotmesos al capital

 

- Els transports, l'energia i algunes professions reservades a l'Estat seran liberalitzades i obertes al sector privat (és a dir, privatitzacions).

- El sector financer (principalment els bancs) es beneficiarà d'un fons d'ajuda implementat amb l'ajuda del FMI i la Unió Europea. 


- La flexibilitat en el treball serà reforçada. 


- Es facilitarà l'acomiadament. 


- L'economia grega quedarà sotmesa al control de l'FMI.

- Grècia no podrà devaluar la seva moneda, ni jugar amb els tipus d'interès.

- Tampoc podrà reestructura el deute, ja que les institucions financeres europees tenen 2 / 3 de la mateixa.

- Els bancs continuaran gaudint de préstecs del Banc Central Europeu a un tipus d'interès de l'1%, i així podran prestar aquests diners als Estats (mitjançant remuneració).

- Els països de la zona euro prestaran a Grècia entre 100.000 milions i 135.000 milions d'euros, com a ajudcremaa i aquest préstec haurà de ser retornat en 3 anys, amb un tipus d'interès del 5% (aquest mateix any haurà de tornar 45.000 milions d'euros).  

Solucions alternatives 



- El pagament del deute públic de Grècia ha de ser suspès immediatament i s'ha de dur a terme una auditoria pública per decidir sobre la legitimitat o il·legitimitat de l'esmentat deute. 


- S'han de prendre mesures d'anul·lació i els beneficis financers del deute han gravar en origen, amb el tipus d'interès màxim de l'impost a la renda. 


- S'han de prendre mesures fiscals, de manera immediata, per restablir la justícia fiscal i lluitar contra el frau. En aquest moment, segons els comptes del Tresor grec, els funcionaris (designats com a boc emissari) i els obrers declaren uns ingressos més grans que els professionals liberals (metges, farmacèutics, advocats) i fins i tot que els executius dels bancs. La quasi totalitat de les grans empreses declaren els seus beneficis en els països amb la fiscalitat més avantatjosa (especialment a Xipre) o els amaguen en els paradisos fiscals.

L'església ortodoxa continua beneficiant-se de unes exoneracions fiscals exorbitants sobre el patrimoni en general i sobre l'immobilària transformació social i econòmica. Hi ha diners a Grècia però no on el pla d'austeritat vol agafar-lo.

A tot arreu, a Grècia i també en els altres països europeus, la solidaritat amb la mobilització ha d'augmentar. Avui és Grècia però tots sabem que demà serà Portugal, Irlanda o l'Estat espanyol. Demà passat, tota la zona euro pot trontollar, inclosos els seus països més «rics». 



El govern grec no fa cas del poble i aprova el pla d'austeritat

La revolta popular grega fascina l'Esquerra Independentista

Vídeos de la vaga general a Grècia

Vaga general: Comença la revolta popular a Grècia

Concentració davant el consolat de Grècia a València 

On era la majoria proletària l'1 de maig? 

La UE i Grècia: Un lladre robant-ne un altre 

Crònica de la manifestació en solidaritat amb Grècia 

 

Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  5. Un motor de reacció català
  6. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  7. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid