Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Crida a la Unitat Popular cerca complicitats per bastir una candidatura

 Aquest migdia s’ha realitzat la presentació al Col.legi de Periodistes de Barcelona del Manifest Crida a la Unitat Popular: per la Terra, el Treball i la Llibertat. Les persones que han exposat l’ideari d’aquesta proposta han estat Carles Roca (regidor de la CUP per Cardedeu) i Agustí Barrera (veterà independentista i historiador).
 
L’acte també ha comptat amb la presència de coneguts militants de l’Esquerra Independentista i de la lluita pel territori i del moviment ecologista. Entre aquests, Pep Riera d’Unió de Pagesos.

07/05/2010 19:32 Política
 
A grans trets han exposat que l'objectiu d’aquesta iniciativa és cercar complicitats al si de l'Esquerra Independentista i els moviments populars per promoure una candidatura a les properes a les eleccions autonòmiques al Principat.
 

Agustí Barrera ha presentat aquest migdia la Crida a la Unitat Popular amb l'objectiu “de cercar complicitats al si de l'Esquerra Independentista i els moviments populars per promoure una crida_a_la_unitat_popular_roda_de_premsacandidatura a les properes a les eleccions autonòmiques de la Comunitat Autònoma de Catalunya. Barrera també ha fet una interessant reflexió sobre l’espai de la Unitat Popular, que ha defensat que cal construir des de l’òptica nacional, sense emmirallar-nos amb les experiències d’altres indrets com els països llatinoamericans, que també han encunyat aquest terme per batejar els seus projectes d’emancipació.

 
Per la seva banda, Carles Roca ha argumentat que han promogut aquest corrent d'opinió i de contactes perquè consideren que no hi ha haurà cap opció política que defensi la independència dels Països Catalans sota una òptica de ruptura i de defensa de les classes populars catalanes a les properes eleccions autonòmiques. En aquest sentit, el regidor de la CUP ha deixat clar el component social de la proposta d’aquesta candidatura, diferenciada d’altres opcions per la seva alineació al costat dels interessos de les classes populars, amb la defensa dels serveis públics, la democràcia participativa, la defensa del territori i el dret a l’autodeterminació. En aquest sentit, Roca ha emplaçat el conjunt de la militància independentista i ha advertit: "la CUP no pot perdre aquest tren i se'ls hi proposarà intregrar-s'hi".

 

Pep Riera, d’Unió de Pagesos, ha afegit unes manifestacions aclaridores a les preguntes d’alguns dels periodistes presents: a la pregunta sobre si la CUP va decidir que no es presentaria a les pròximes eleccions autonòmiques, el líder pagès ha respost que la població de Mataró que vota la CUP a les municipals també votaria una candidatura com aquesta al Parlament.

Per saber-ne més:

Presentació d'una candidatura per la Unitat Popular

La web unitat-popular.com

 

 


Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid