Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP no vol esperar més el posicionament del TC per certificar la mort de l’autonomisme

En un comunicat fet públic aquest matí, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) aposta decidament per la Independència davant de qualsevol pronunciament del Tribunal Constitucional (TC).
Per a la CUP, ara que sembla que sí que el Tribunal Constitucional espanyol emetrà sentència pels recursos contra l’Estatut d’Autonomia del Principat, la CUP no vol esperar més el posicionament d’aquest organisme judicial per certificar la mort de l’autonomisme.

13/04/2010 12:31 Política

Comunicat íntegre de la CUP

Sentència del Constitucional: La CUP aposta per la independència

Ara que sembla que sí que el Tribunal Constitucional espanyol emetrà sentència pels recursos contra l’Estatut d’Autonomia del Principat, la CUP no vol esperar més el posicionament d’aquest organisme judicial per certificar la mort de l’autonomisme.

Només des de la ingenuïtat o des de la desvergonya es pot considerar que un pronunciament del Tribunal Constitucional respecte l’Estatut del Principat en un sentit o en un altre canviaria substancialment la situació dels Països Catalans com a subjecte de drets polítics.

Els qui creien de bona fe que la Constitució espanyola tenia en la seva aparent indefinició la virtut de poder contenir diferents models, topen avui amb la crua realitat de comprovar que el seu model territorial és la indisoluble unitat d’Espanya i l’exercit com a garant, un estat unitari amb descentralització merament administrativa.

La CUP creu que les aspiracions del poble català van més enllà. Més enllà de ser espectador de les actuacions de circ que han interpretat polítics d’aquí i d’allà en tot el procediment de reformes estatutàries.

La classe política parlamentària respon seguint els dictats de la lògicade la supervivència, captius de la necessitat de mantenir les quotes depoder acumulades en el marc de la legislació espanyola, o de recuperar-les, utilitzant les aspiracions del poble català com a mitjà pera assolir el poder i no utilitzant les institucions com a instruments per tal de fer efectives aquestes aspiracions.

També observem l’aparició de nous actors que, aprofitant la conjuntura, volen fer-se amb un bocí del pastís: Volen arribar a ser ells els que gestionin les injustícies. En el millor dels casos, canviar de marc (això sí només al Principat, per ells la nació s’acaba a l’Ebre) per obtenir lamateixa fotografia plena de desigualtats socials.

La CUP, davant d’aquesta situació, es referma en els seus principis, la independència i el socialisme pels Països Catalans. Assumim la lògica de l’esperança en un poble que cada dia que passa li cau un centímetre de bena als ulls, fart d’una classe política que cada dia que passa està més allunyada dels seus problemes i de les seves aspiracions, que redueix el concepte de democràcia a situar una papereta en una urna cada quatre anys, sempre que aquesta urna estigui beneïda per l’ordenament jurídic espanyol.

La CUP vol esdevenir un instrument al servei de les classes populars que són conscients. Tal i com ho van ser centenars de milers de persones el passat 13 de desembre i com ho seran  més milers de persones el 28 de febrer i el 25 d’abril. La democràcia va més enllà de les lleis i de fet la CUP considera que no és possible una veritable democràcia en el marc jurídic espanyol.

No serà la Constitució, ni els Estatuts d’autonomia, ni les institucions que emanen dels ordenaments jurídics espanyol i francès qui dotarà dedrets polítics els nostre país. Però si una majoria clara vol la independència, no hi haurà qui la pari democràticament, diguin el que diguin les lleis.

La CUP no deixarà de treballar fins a aconseguir que existeixi aquestamajoria als Països Catalans que digui sí a la independència en el marcd’una societat democràtica, plena en drets socials i igualitària
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid