Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Borbons provoquen una allau d'identificacions d'independentistes a Girona

La CUP de Girona denuncia la desmesurada pressió policial a la ciutat

Diversos militants independentistes han estat identificats i retinguts aquest vespre, a més de 200 metres de l'Auditori de Girona, quan es disposaven a desplegar una pancarta contrària a la presència dels prínceps d'Espanya a la ciutat.

05/03/2010 22:03 Política

 

El desproporcionat desplegament dels Mossos d'Esquadra, que han assetjat el parc de la Devesa i l'àrea de l'entorn, ha impedit la realització d'una acció pacífica i simbòlica que pretenia mostrar el rebuig de la ciutadania gironina envers la visita dels Borbons. Els Mossos han impedit, instants després, que la pancarta fos penjada a la via pública.

Des de la CUP de Girona, i l'organització juvenil Maulets, denuncien l'estat de setge a què ha estat sotmesa altre cop bona part de la ciutat, com a conseqüència de la visita de membres de la família reial espanyola a la ciutat, i l'arbitrarietat amb què han actuat els cossos policials a l'hora d'identificar i retenir els activistes de l'esquerra independentista.

El portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha declarat, en relació a l'actitud dels cossos policials, que "la repressió i la por és l'única manera que tenen per continuar imposant aquesta institució anacrònica i antidemocràtica que és la monarquia espanyola", i ha animat la ciutadania gironina a "plantar-se perquè els Borbons no tornin a trepitjar la ciutat; i a treballar per a construir una alternativa democràtica i republicana a Girona i arreu dels Països Catalans". 

 

No a la Fundació Príncep de Girona


La CUP de Girona i l'organització juvenil Maulets ha realitzat aquesta acció per protestar contra la presències dels Prínceps d'Astúries a la ciutat de Girona. L'acció de rebuig, s'emmarca en la campanya que les dues organitzacions porten mesos realitzant contra la recent creada Fundació Príncep de Girona, impulsada per sectors espanyolistes del teixit empresarial i financer gironí, amb el suport de les institucions públiques locals.

Amb l'acció, a més, les dues organitzacions han visualitzat el rebuig popular que la figura dels prínceps espanyols provoca en la ciutadania gironina, que fa tres va tenir el seu moment més àlgid amb les massives manifestacions de protesta arran del cas de la crema de fotos del rei d'Espanya, i que va provocar la repressió contra una vintena de militants independentistes.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid