Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP i Maulets denuncien la imposició lingüística davant del cine Albèniz

Més de mig centenar de persones van assistir a la concentració d'ahir convocada per Maulets, el jovent independentista revolucionari, amb el suport de la CUP de Girona, davant dels cinemes Albèniz de Girona.

 A l'acció es va desplegar una pancarta amb el lema "Amb tot el dret: cinema en català". 

02/02/2010 15:22 Llengua

 

La pancarta estava sostinguda per persones cobertes amb màscares i amb la boca tapada per la bandera espanyola, com a símbol de la veritable imposició lingüística que hi ha a les sales de cinema catalanes, ja que només un 3% de les pel·lícules projectades són en la nostra llengua.

En cloure l'acte, es va fer una lectura del manifest nacional, així com també es feren crides a favor del català i contra els empresaris botiflers que van secundar el locaut.
 
A l'àrea de Girona només el cinema Truffaut va mantienir les portes obertes, mentre que els Albèniz, OCINE i BOX van tancar les portes, sumant-se així als interessos marcadament espanyolistes de les majors.
 
Per a saber-ne més:
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid