Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
«Que les pel·lícules siguin en versió catalana n'ha reforçat l'exhibició»

La Xarxa Nacional de Cinema de Catalunya, integrada per 27 sales repartides pel Principat, ha anunciat que no s'adherirà a la vaga d'avui dilluns contra la Llei del cinema.

Contradient l'opinió dels cinemes espanyolistes, la Xarxa Nacional de Cinema assegura que la llengua no representa cap problema: "En cap cas estem d'acord que l'obligatorietat de doblar les pel·lícules estrangeres també en llengua catalana pugui agreujar el problema", atès que reconeixen que el cinema està passant per una crisi profunda i que "cal adoptar mesures per a pal·liar la crisi que afecta el sector de l'exhibició".

01/02/2010 00:28 Llengua

 

En un comunicat, s'han desvinculat per complet de les protestes promogudes des del Gremi d'Empresaris de Cinema de Catalunya, que tancarà 74 sales aquest dilluns com a protesta contra la nova llei cinematogràfica. De fet, s'ha organitzat una extensa llista de propostes de boicot a aquests cinemes anticatalans.

La Xarxa Nacional de Cinema, creada el novembre de 2008 per Nous Projectes Audiovisuals, S.L., va començar les seves projeccions el febrer de 2009 amb quatre sales. A dia d'avui, la Xarxa la componen 27 sales repartides pel territori principatí i amb la perspectiva d'arribar a 51 sales a final d'any.

La Xarxa porta un promig d'una pel·lícula d'estrena al mes i totes les pel·lícules, siguin les de producció catalana o les estrangeres, principalment europees, són projectades en la versió original les primeres i en la versió doblada al català les segones.


"Aquesta va ser l'opció presa pels creadors de la Xarxa i s'ha pogut constatar que el fet que les pel·lícules siguin en versió catalana, no només no ha perjudicat la seva exhibició, sinó que l'ha reforçat", han assegurat Ignasi P. Ferré, director de la Xarxa.

"És per això que no podem adherir-nos a una vaga pel motiu esmentat. Els nostres col·legues de l'exhibició ens tindran sempre al seu costat per tots els problemes i les dificultats que afecten les sales de cinema d'aquest país que, com tots sabem, són moltes i diverses", ha continuat Ferré, que també ha volgut recolzar al president de l'Acadèmia del Cine Català, Joel Joan.

"En un sentit purament cinematogràfic estem d'acord amb el president de l'Acadèmia i creiem que hauríem d'arribar a una situació on s'exhibissin les pel·lícules en versió original i subtitulades en català i castellà", ha afirmat el president de la Xarxa Nacional de Cinema de Catalunya.

"Atès que encara som molt lluny d'arribar a aquesta situació, volem fer constar el nostre suport al projecte de llei de la cinematografia, una llei valenta, que el món de l'audiovisual de Catalunya fa temps que necessitava", ha finalitzat Ferré.

Xantatges i pressions

 

La pressió sobre les sales que tanquen ha augmentat tant que, alguns, com els cinemes Verdi de Barcelona, han explicat, en un correu electrònic enviat als clients, que efectivament avui tancarien, però no perquè vagin contra la llei, sinó per les pressions de les distribuïdores, que segons el cinema podrien deixar de facilitar-los films d'estrena, si no obeeixen la disciplina del Gremi.

"El fet que nosaltres tanquem dilluns que ve és perquè no ens han deixat cap altra opció, ja que ens han comunicat els distribuïdors que si no tanquem com la resta de cinemes, no ens facilitaran pel·lícules per a poder estrenar i, per tant, ens veurem obligats a tancar definitivament", explica l'empresa en aquest correu electrònic, signat per Ricardo Almazán, responsable de programació dels Verdi, i enviat als clients des de l'adreça films@cines-verdi.com

 

 

Per a saber-ne més:

CUP i Maulets conviden la ciutadania gironina a participar a la concentració pel cinema en català - Llibertat.cat

La CUP Tarragona demana que tot el cinema que promocioni el consistori sigui en català - Llibertat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid