Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP i Maulets conviden la ciutadania gironina a participar a la concentració pel cinema en català

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona i Maulets, el jovent independentista revolucionari, fan una crida a participar aquest dilluns en una concentració a davant del cinema Albèniz de Girona a 2/4 de 8 del vespre pel cinema en català.
 
Aquest 1 de febrer 74 sales del Principat faran un tancament patronal per protestar contra el projecte de Llei del Cinema, el qual preveu que un 50% del cinema projectat a les pantalles del Principat estigui doblat o subtitulat al català.

31/01/2010 21:15 Llengua

 

El locaut, que compta amb el suport de CCOO i CGT, serà secundat pels cinemes ACEC, CINESA, Balañá, Unión Cine Ciudad i Yelmo. A Girona i Salt els cinemes Albèniz, Ocine i Box tancaran les portes aquest dia. 

CUP i Maulets [comunicat] consideren que la Llei del Cinema, "malgrat ser insuficient, posa les bases per a una necessària normalització lingüística en l’àmbit de la projecció del cinema". En aquest sentit, insten les administracions competents a oferir la màxima fermesa en l’aprovació i desplegament d’aquesta llei, i garantir així els drets lingüístics de la població catalanoparlant.

"Volem manifestar el nostre més enèrgic rebuig al locaut", manifesta l'EI gironina, que considera que la situació actual "és injusta i que és inacceptable que només el 3% de les pel·lícules projectades siguin en la nostra llengua, un percentatge insultant comparat amb el d’altres llengües amb més parlants que el català".

En la mateixa línia denuncien l’actitud dels sindicats CCOO i CGT, "que amb el seu posicionament espanyolista, estatalista i reaccionari justifiquen una situació injusta hereva de la dictadura franquista".
 
Per CUP i Maulets ha de ser compatible el respecte pels drets laborals dels treballadors del sector del cinema amb el respecte pels legítims drets lingüístics de la població (també treballadora) catalanoparlant.

En canvi, posen de manifest la postura adoptada pel sindicat Intersindical-CSC, que s'ha mostrat contrari al locaut i  emplacen la ciutadania a secundar les mobilitzacions que s’han convocat des de diferents organitzacions. A Girona només el cinema públic Truffaut mantindrà la programació aquest dilluns.
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid