Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Intersindical-CSC denuncia l’ús interessat i demagògic del terme “vaga”

Unes 17.000 persones s'han adherit als actes de protesta contra el cinemes contraris al català a través del facebook on s'ha anuncia que dimecres 3 de febrer hi ha una acció protesta que té la intenció de mostrar el seu rebuig als cinemes contraris a la nova llei de cinema en català, agrupats sota el Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya.
 
La Intersindical-CSC denuncia l’ús esbiaixat i interessat d’aquesta terminologia, ja que en cap cas es pot considerar “vaga” a l’acció que tindrà lloc. De fet, segons es desprèn del Reial Decret Llei 17/1977, la Constitució espanyola i la sentència 11/1981 del Tribunal Constitucional: 

 

29/01/2010 22:06 Llengua
“S’entén per vaga el tancament temporal, col·lectiu i concertat de la prestació de treball, per part dels treballadors, com a forma de pressió en defensa dels seus interessos. L’exercici de la vaga suposa: la finalització de la prestació dels serveis per part dels treballadors afectats i  la no ocupació pels treballadors del centre de treball o de les seves dependències.” 

Mitjançant aquesta definició, doncs, queda clar que dilluns no tindrà lloc cap “vaga de cinemes”, ja que l’acció no estarà organitzada per part dels treballadors i les treballadores del sector, sinó per la patronal, i, a més, les reivindicacions que es plantegen en cap cas responen als interessos de les plantilles dels cinemes ni de la classe treballadora, sinó que, altra vegada, responen als interessos dels empresaris i les empresàries del sector i, de fet, a tots aquells col·lectius contraris a la normalització lingüística de la llengua catalana.

L’ús demagògic de la terminologia usada pretén emmascarar rere una suposada defensa dels llocs de treball de les plantilles de les sales la manca de voluntat d’avançar cap a la introducció del català als cinemes i, com a sindicat, des de la Intersindical-CSC no es pot permetre aquest engany. Cal tenir clar que, amb el tancament de cinemes del dilluns, no s’estaran defensant drets laborals, sinó l’immobilisme de la patronal i els seus interessos concrets.

De la mateixa manera, la llei impedeix que, durant una vaga, es pugui forçar ningú a seguir-la si hom no està d’acord amb les reivindicacions o les formes usades. Per contra, les distribuïdores estan pressionant els cinemes per tal que tanquin dilluns, rere l’amenaça de no facilitar-los-hi pel·lícules per estrenar, en una demostració de les fórmules mafioses de la patronal i les majors del sector.

Des de la Intersindical-CSC, doncs, a més de rebutjar la terminologia emprada, l’acció en si mateixa i el boicot espanyolista a la Llei del Cinema, s’anima al conjunt dels treballadors i treballadores que, en defensa dels seus interessos, el proper dilluns premiïn les sales que s’han mantingut fermes, assistint-hi, per demostrar que la normalització lingüística, també al cinema, és una meta que cap patronal ha de poder boicotejar.
 
 
Comunicat de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat del Vallès
 
El botiflerisme és una manera de ser. Avui els toca al gremi dels cinemes
Aquesta vegada “la pela” passa per damunt de la nostra llengua i cultura. El Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya és l'entitat que a dia d'avui representa l'actitud a la que, malauradament, ensté acostumats la patronal catalana d'ençà que existim com a poble: “el negoci és el negoci”.El gremi d'empresaris es recolza en un estudi econòmic per revestir de dades empíriques la necessitat d'una “vaga” totalment il·legítima. Però si el que volen són dades empíriques les tindran.
 
Els cinemes de Catalunya on els catalans podem gaudir de cinema en la nostra llengua representen un 3% del total de l'oferta, sense tenir en compte que ni les pel·lícules ofertades ni la localitzacióde les sales on cal anar tampoc són les idònies.

Que no ens venguin gat per llebre. Els canvis en la distribució i consum dels productes audiovisuals fa anys que ha minat la indústria cinematogràfica i la crisi econòmica actual ha agreujat, com nopodia ser d'una altra manera, la davallada d'aquest negoci; d'acord. Però no es pot culpar a una lleilegítima de les inclemències de la benaurada llibertat de mercat. Encara menys, quan la llei només
pretén restablir part de la justícia perduda durant les quatre dècades de dictadura franquista
 
Això no ve de nou. El procedir tradicional de l'empresari en temps de caiguda dels beneficis sempre ha estat la retallada de salaris i, quan convé, l'acomiadament dels treballadors. Això ja ho sabíem. Iho estem comprovant dia rere dia en forma d'ERO per aquí ERO per allà. El que ens han volgut fercreure des de que la socialdemocràcia existeix és que l'Estat i els sindicats jugaven un paper de mediació en aquest conflicte d'interessos entre propietaris i treballadors. Doncs ja veiem com donenles gràcies per aquest servei de mediació.

Els membres de L'Assemblea de Joves de Sant Cugat creiem que l'anunci del tancament de 525 sales de les 795 que hi ha a Catalunya el proper dilluns 1 de Febrer, no només representa un boicot auna llei que pretén augmentar una quota lamentable del català als cinemes del país, sinó querepresenta un desafiament per part de la patronal i els sindicats majoritaris que recolzen la “vaga” (UGT,CCOO i CGT) a l'administració pública catalana. Ara ja no només demanen que els protegeixin dels treballadors, sinó que també pretenen frenar la iniciativa legislativa de la mateixa administració a qui tant sovint reclamen protecció.És per això que des de l'AJSC fem una crida als santcugatencs a defensar el dret a ser de la nostrallengua i cultura. A deixar buides les sales dels cinemes de Sant Cugat Cinesa i Yelmo durant el quequedarà de setmana. I a tenir bona memòria en el futur. Pel negoci no tot s'hi val!
 
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid