Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Detecten blat de moro transgènic al camp mallorquí

Segons informa la publicació Cultura Obrera, la campanya Mallorca Lliure de Transgènics ha fet diversos anàlisis durant el mes de desembre on han comprovat que hi ha sembrat blat de moro transgènic a diverses finques agrícoles de l'illa.

Malgrat que Mallorca va ser declarada "zona lliure de transgènics", el Govern balear segueix immers en la total passivitat: no només no atura els conreus modificats genèticament, sinó que ni tan sols els quantifica ni localitza.


12/01/2010 21:22 Territori

Per aquest motiu, Mallorca Lliure de Transgènics s'ha vist obligada a fer la tasca d'analitzar els cultius. Així, ha pogut comprovarblat que, mentre que a Campos o Manacor els resultats donaven negatiu, al Pla de Sant Jordi els resultats eren positius. 

La mateixa publicació llibertària dóna a conèixer que el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí espanyol xifra en 92 les hectàrees de blat de les índies modificat genèticament. Una dada que suposa un agment del 200% respecte a les xifres de què es disposaven fins aleshores.

Tot això en un moment en què nous estudis posen en entredit la suposada seguretat alimentària dels OMG. El mateix Cultura Obrera dóna a conèixer un treball de científics francesos del Comitè de Recerca i d'Informació Independents sobre l'enginyeria Genètica (CRIIGEN, sigles en francès) on denuncia que la varietat del blat de les índies sembrada a Mallorca (MON 810) provoca "afeccions a les cèl·lules de la sang, de l'estómac i dels ronyons de les femelles de ratolí i pertorbació de la funció hepàtica en els mascles".

Per tot això, és més probable que la campanya Mallorca Lliure de Transgènics prengui força per aquest 2010.

 

Més informació: estudi del CRIIGEN (en francès)

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid