Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tretze persones de l'Alt Penedès imputades per recollir signatures pel "Dret de Decidir"

Coincidint amb la convocatòria electoral espanyola del 9 de març de 2008, més de tres mil voluntaris van sortir al carrer  en més de tres-cents quaranta  taules a 142 municipis de 35 comarques catalanes en el marc de la campanya "Decideixo Decidir". La iniciativa, a més de l'obtenció de signatures majoritàriament a municipis del Principat, va comptar amb taules a les illes Balears, el País Valencià i la Franja. També alguns casals catalans d'arreu del món van donar suport a la campanya recollint adhesions. Ara bé, diverses juntes electorals van prohibir les van prohibir.

Le recollida de signatures fou un èxit malgrat la policia retirés la meitat de les taules

Entre els imputats hi ha el regidor de la CUP de Vilafranca del Penedès, Xavier Navarro. A més  a més, hi ha cinc membres de Reagrupament i un d'ERC. En total són tretze, les persones encausades per un "delicte electoral", deu de Vilafranca del Penedès i tres de Sant Pere de Riudevitlles. El Jutjat d'Instrucció número 2 de Vilafranca ha citat a declarar el 23 i el 24 de febrer.

 

03/01/2010 01:10 Drets i Llibertats
En aquells moments, davant de la prohibició, la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i Sobirania i Progrés (SiP) van anunciar, en roda de premsa i a través d'un comunicat, que mantenien el dispositiu de recollida de signatures. Això sí, van qualificar la decisió d'algunes juntes electorals de partidista ja que  no es demanava el vot per a cap partit concret ni tampoc no es demanava que s'anès o no a votar, només es demanava que el màxim nombre de persones signessin en favor del dret de decidir.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid