Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diables i Bruixes del Riberal de Catalunya Nord condemnats a l’exili polític

Un any d’esforços, mocions de 18 consells municipals, del Consell general i del Consell Regional, 2 qüestions al govern francès, una del diputat François Calvet i una del diputat Daniel Mach no hauran estat suficient. L’estat francès ignora la identitat catalana i les seues tradicions.
Diables i Bruixes del Riberal de Catalunya Nord condemnats a mort es veuen en l’obligació d’exiliar-se. Un exili simbòlic ja que no canvien de país, sinó que canvien d’estat. Des de l’exili Diables i Bruixes del Riberal continuaran la lluita per a tornar a fer viure les tradicions catalanes a Catalunya Nord
Diables i Bruixes del Riberal seran rebuts oficialment a Alforja, seu de la Federació Nacional de Diables i Dimonis de Catalunya. Seran acollits oficialment pel president de l’Ateneu, del batlle d’Alforja, de Consell Comarcal (i segurament per un representant a nivell nacional). 

22/12/2009 17:55 Cultura

Els Diables del Riberal celebraven 10 anys el 2009, les Bruixes del Riberal celebraran 10 anys el 2010 uns i altres condemnats de la manera més insuportable, per indiferència.

En cap moment les institucions de l’estat s’han interessat per la tradició dels correfocs, als seus símbols, ni tan sols als riscs que poden comportar.
El silenci ha estat la sola resposta a les demandes, als manifests, a les mocions i a les manifestacions.

La directiva europea permet a cada estat una adaptació per mor de respectar les pràctiques religioses, tradicionals i festives. França nega l’excepció cultural que és la nostra.

Per saber-ne més:

El Parlament rep als representants dels Diables i Bruixes de Catalunya Nord 

Els Diables i Bruixes de Catalunya Nord demanen asil polític al sud de l'Albera 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid