Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un any més, que "no et prengui el pèl el Pare Noel"

L'acte central d’aquesta campanya es realitzarà el proper divendres dia 18 de desembre a les 19 al Bar l’Envelat (Carrer Òdena, 37 d'Igualada). S’ha organitzat conjuntament amb Paranoia Accions i comptarà amb la presència de l’especialista en cultura popular Joan Soler i Amigó, que presentarà el seu llibre Tradicionari del Nadal Català
La Plataforma pro tradicions nadalenques catalanes engega enguany la tercera edició  de la seva campanya nadalenca. Aquest any, els actes van començar amb els tallers nadalencs el passat 12 de desembre per part dels nois i noies de l’Agrupament Escolta Jaume Caresmar d’Igualada, que van posar una paradeta dins del marc de la Fira de Nadal del Barri de Santa Caterina d’Igualada, on grans i petits podien reviure les tradicions nadalenques catalanes.

16/12/2009 11:36 Cultura
Per als més petits, disposaven de materials per a la realització de tions i dibuixos per pintar de caganers, tions o personatges dels Pastorets d’Igualada i per als més grans, els joves escoltes van repartir el material que ha realitzat la plataforma enguany, un díptic que porta per títol “Decàleg per un Nadal tradicional”. S’hi poden llegir deu consells per viure les festes tenint la màxima cura de respectar les tradicions nostrades que es duen a terme any rere any a Catalunya i molt especialment a  la capital de l’Anoia i inclou també una agenda amb els actes que es duen a terme.  
 
nadal09Així, l’acte central d’aquesta campanya es realitzarà el proper divendres dia 18 de desembre a les 19 al Bar l’Envelat (Carrer Òdena, 37). S’ha organitzat conjuntament amb Paranoia Accions i comptarà amb la presència de l’especialista en cultura popular Joan Soler i Amigó, que presentarà el seu llibre Tradicionari del Nadal Català.  

A la nit es durà  a terme la segona Festa pro tradicions nadalenques catalanes a la taverna de Cal Macarró de Calaf, on hi haurà un concert del grup de rumba catalana Terratombats. Aquesta formació ja va presentar públicament la plataforma en un exitós concert l’any passat a Cal Ble, que va servir de presentació del seu primer treball sota el títol “Que no et prengui el pèl, el Pare Noel”. Aquest lema donava títol a un dels temes que va esdevenir himne d’aquesta iniciativa i va aconseguir que se’n fes ressò en nombrosos mitjans d’àmbit comarcal i nacional. Durant la festa, a part de la interpretació dels temes del seu treball editat i de noves composicions hi haurà una sessió de cant improvisat nadalenc, el sorteig d’alguns obsequis nadalencs i d’altres sorpreses.

El dissabte 19 hi ha prevista la realització d’una “brigada informativa” pels carrers del centre d’Igualada per tal d’informar els comerciants sobre la importància de la “decoració amb consciència” respectant al màxim i promocionant les nostres tradicions.

Amb aquests actes la plataforma pretén d’una banda buscar la col·laboració d’entitats que se solidaritzen amb la causa de protecció de tracicions i de l’altra incentivar la voluntat ciutadana de prendre part de les activitats nadalenques que s’organitzen  a Igualada. La Plataforma anima un cop més els igualadins a descobrir i transmetre aquests símbols propis que els darrers anys s’han vist amenaçats per la proliferació al culte de símbols forans com ara el Pare Noel en detriment dels propis.   
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid