Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arreu es generen diverses plataformes independentistes per formalitzar les consultes populars

Avui es presenten mocions per realitzar les consultes a Balaguer, Gavà, Cardedeu, Fornells de la Selva, Navàs, Puig-reig i Solsona. Demà ho faran: Campdevànol, Camprodón, Montblanc, Hostalets de Pierola i Sant Joan de les Abadesses.

L'espurna d'Arenys de Munt està mobilitzant al país. Nombroses són les plataformes per la Independència que s'estan generant per formalitzar les consultes. A la comarca de la Garrotxa s'ha format la plataforma "Garrotxa Decideix" després que fa uns dies el casal la Greda va dir que promouria mocions als ajuntaments per donar suport als referèndums d'independència; L'Ateneu Popular Garriguenc ho farà a Les Borges Blaques (Les Garrigues), el col·lectiu la Seva a Navàs (Bages), la plataforma santcugatenca per l'Autodeterminació a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), la Plataforma per l'Autodeterminació de Sabadell  a Sabadell (Vallès Occidental), diverses entitats ho promouen a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), el Casal Pere III convoca una coordinadora d'entitats el proper dissabte a Balaguer i avui, un grup de ciutadans de l'Espluga de Francolí han fet una convocatòria a través Internet.


24/09/2009 17:13 Política

També es promuen consultes al Bagès i Moianès (Oló, Santpedor, Sant Feliu Sasserra, Calders i l'Estany), al Ripollès (Ripoll).

El Casal Pere III de Balaguer (Noguera)  ha convocat les entitats i les persones de Balaguer i de la Noguera interessats a promoure consultes a tota la comarca.

Josep Manel Ximenis i Jordi Bilbeny, tots dos membres de la Comissió Organitzadora per a la Consulta per la Independència a Arenys de Munt, seran a Balaguer el proper dissabte a les 6 de la tarda a la seu del Casal Pere III, en el marc de la convocatòria que aquesta entitat ha fet a totes les persones i els col.lectius interessats en l’organització de la consulta per la independència a Balaguer i comarca.

Ximenis i Bilbeny seran a Balaguer per aconsellar i assessorar totes aquelles persones i col.lectius que decideixin de participar en l’organització d’una consulta per la independència a la nostra comarca, i alhora per respondre a tots els balaguerins i tots els noguerencs tots aquells dubtes que tinguin sobre la consulta que ha de celebrar-se properament o sobre la que ja va tenir lloc a Arenys de Munt.

La CUP de Balaguer i Maulets-Noguera, entre altres col.lectius, ja han donat suport a la convocatòria.

 

Una plataforma impulsarà consultes als 11 municipis del Pla de l'Estany

La Plataforma del Pla de l'Estany per l'Autodeterminació presentarà una moció als grups amb representació municipal de la comarca que doni suport a una consulta popular sobre la independència dels Països Catalans. Així ho van acordar el passat dilluns al vespre la cinquantena de persones -hi havia fins a 25 entitats representades- que es van reunir en assemblea per impulsar la consulta als onze municipis que integren la comarca.

Aquesta consulta s'unirà a l'onada de consultes populars per l'autodeterminació que s'estan impulsant arreu del país i es podria celebrar el 13 de desembre o el dia que s'estableixi a tot el país per fer la consulta de manera conjunta. La particularitat d'aquesta Plataforma és que pretén estendre la celebració de consultes a tots els municipis i no només a la capital, Banyoles. D'aquesta manera, es vol que els diferents grups municipals presentin la moció a cadascun dels ajuntaments. Ara, però, la intenció és eixamplar la plataforma i aconseguir que el teixit social de la comarca s'hi adhereixi.

A l'assemblea hi van assistir representants polítics de tots els municipis de la comarca. Per part de CiU hi havia Jordi Xargay, alcalde de Palol de Revardit i president del Consell Comarcal; el tinent d'alcalde de Banyoles, Lluís Costabella; l'alcalde de Crespià, Xavier Quer, i el regidor de Porqueres Josep Juscafresa.

Pel que fa a ERC, hi havia els alcaldes de Sant Miquel de Campmajor, Josep Fort, el de Serinyà, Josep Antoni Ramon, o el diputat i exalcalde de Banyoles, Pere Bosch.

Entre els presents també hi havia membres d'ICV, les JERC i Reagrupament, i integrants d'entitats com ara el col·lectiu independentista La Falç, Limnos i la Mesa Cívica per la Llengua. L'objectiu és integrar tantes entitats i col·lectius com sigui possible.

El col·lectiu independentista La Falç és l'entitat que ha presentat la proposta de moció, a partir de les propostes que la Candidatura d'Unitat Popular està impulsant arreu dels Països Catalans. El text demana als ajuntaments que manifestin "el seu suport al dret de la ciutadania a celebrar una consulta popular sobre el dret a l'autodeterminació dels Països Catalans".

La Mesa Cívica per la Llengua serà l'entitat que gestionarà legalment la Plataforma del Pla de l'Estany per l'Autodeterminació mentre duri el procés de tramitació per constituir-se com a plataforma, malgrat que n'és un membre més. La Plataforma ha creat una comissió gestora amb representants dels onze municipis i amb comissions de treball sectorials.

 

Per saber-ne més:

La CUP:"Iniciativa vol mantenir-se en l'status-quo actual i no donar ales a la democràcia" .  Llibertat.cat

La flama d'Arenys de Munt s'escampa arreu del país. Llibertat.cat

Guanya el sí a Arenys de Munt. Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid