Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
23 figures públiques, entre les quals Pasqual Maragall, donen suport al referèndum d'Arenys de Munt

Josep Manel Ximenis, el regidor de la CUP que va portar al ple de l'ajuntament d'Arenys de Munt la iniciativa del Moviment Areneyenc per a l'Autodeterminació (MAPA) de convocar un referèndum independentista a la població el proper 13 de setembre, ha anunciat que són nombroses les personalitats que s'han afegit a la iniciativa per donar el seu suport. Ha estat en part gràcies a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), lloc de trobada des del qual s'han pogut portar a la pràctica les sinergies. Estaríem parlant de fins a una vintena de figures públiques del Principat, entre les quals hi ha tres socialistes o persones properes al PSC-PSOE: l'expresident de la Generalitat de Catalunya Pasqual Maragall, l'exconseller de cultura Ferran Mascarell, el rector de la UCE i militant socialista Jaume Sobrequés, o el filòsof Xavier Rubert de Ventós. 

23/08/2009 18:31 Política
Signant a favor de consultar la població arenyenca sobre la independència del Principat s'estarien desmarcant del PSC d'Arenys de Munt, que va votar en contra de la covocatòria de referèndum.
 
Els membres de la comissió organitzadora del referèndum han aconseguit a Prada de Conflent el suport de fins a 23 personalitats. El líder de Reagrupament, Joan Carretero, el líder d'Esquerra Independentista, Uriel Bertran, el president del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, l'escriptor Héctor López Bofill, l'eurodiputat Oriol Junqueras, l'exmembre del Consell Consultiu, Jaume Rañé, el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, l'exsecretari general d'ERC, Àngel Colom, o la degana de la Facultat d'Econòmiques de la UB, Elisenda Paluzie, són alguns dels 23 noms que des de Conflent s'han sumat a la causa.

La majoria d'aquests noms han acceptat també desplaçar-se fins al Marseme per assistir a la consulta i vetllar pel bon desenvolupament del plebiscit, que ha rebut les amenaces de la Falange, organització que promourà una manifestació per impedir la celebració del referèndum. La manifestació de la Falange ha estat permesa pel conseller d'Interior, Joan Saura.

La comissió organitzadora ha informat també que més de 40 municipis s'han posat en contacte amb ells per tal d'enviar gent al referèndum i estudiar arribar a realitzar-ho als seus pobles.

El referèndum d'Arenys està avalat per l'àmplia majoria de l'ajuntament. De tots els partits representats a l'ajuntament, només els dos regidors del PSC van votar en contra de la moció de la CUP argumentant que són partidaris de la via federalista. Els quatre regidors dels independents d'Arenys de Munt vinculats a ICV-EUiA- i els tres de CiU, que governen amb el PSC, van donar suport a la moció per donar suport a la consulta d'autodeterminació que promou el MAPA i que va presentar l'únic regidor de la CUP, que està a l'oposició juntament amb els tres regidors d'ERC, que també van votar a favor.

La consulta d'Arenys de Munt ha estat motiu de controvèrsia en els darrers dies després que el departament d'Interior de la Generalitat donés llum verda a la manifestació feixista que ha convocat pel mateix dia la Falange Española de las JONS. Malgrat els intents dels promotors de la consulta i, més tard, del mateix ajuntament d'Arenys perquè Interior reconsideri l'oportunitat de permetre la concentració de la Falange el mateix dia del referèndum, els falangistes han reafirmat en un comunicat a la seva pàgina web que mantenen la convocatòria pel dia 13 a les 12.30 hores. Adverteixen que només en cas que les autoritats impedeixin el "simulacre de referèndum" reconsiderarien la convocatòria.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha exigit aquesta setmana al conseller d'Interior, Joan Saura, que el rebi per discutir el tema de la manifestació feixista. A través de Facebook es va convocar una contramanifestació per impedir l'entrada dels falangistes a Arenys de Munt, fet que Móra veu com un "element de risc" que podria derivar en confrontacions. Per això vol mirar que Saura es replantegi l'opció de permetre la concentració feixista. Des d'Interior mantenen que no poden treure el "dret a manifestació d'una organització legalitzada com la Falange".
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Alhora i la CUP
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid