Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Esquerra Independentista homenatja Toni Villascusa a València

L'acte de dilluns al cementiri de Quart de Poblet va tenir la seva continuació ahir dijous a l'Ateneu Popular del Botànic de València

L'acte va començar amb una intervenció d'un membre de l'Ateneu Popular, fent una crida a prosseguir amb la lluita per uns Països Catalans independents i socialistes.  Seguidament, un company d'Alerta Solidària va exposar davant el públic assistent el context històric del personatge al qual retem homenatge, la gran repressió que es va patir en eixa època, durant el postfranquisme al Moviment Català d'Alliberament Nacional (MCAN), els Comitès de Solidaritat Catalana, els naixements de projectes polítics com l'MDT o la consolidació d'altres com el PSAN (al qual va militar en Toni) i les accions de Terra Lliure.

24/07/2009 08:22 Drets i Llibertats

En una de les quals va morir per accident  Antoni Villaescusa, a Alzira (la Ribera) quan anava a posar un artefacte explosiu a un edifici de l'INEM com a protesta per les agressions que pateixen les classes populars. Aquesta llavor antirepressiva va germinar en Alerta Solidària.  Citant una de les frases del company d'Alerta Solidària: “Si la repressió ens atura, nosaltres ens rebel·larem” .

toniviA continuació, va parlar un jove en representació  de les organitzacions de joves CAJEI, Maulets i SEPC. Aquest va manifestar la necessitat de seguir amb el projecte independentista i socialista de part de tothom, tant militants com gent del carrer, perquè la lluita no s'acaba a les xerrades, actes o concerts, sinó que s'ha de seguir fent front a les agressions per part de l'Estat espanyol i francès i les directrius destructives que imposa la Unió Europea. Un  parlament també emotiu enaltint de nou la lluita social pels Països Catalans. 

Per últim, en Josep Guia, va començat el seu parlament explicant la biografia d'en Toni, la militància que féu al PSAN abans de militar a Terra Lliure, i al mateix temps feia paral·lelismes amb la vida de Josep Romeu, un altre lluitador.       

Es va arribar a batejar la dècada dels '80 com “La dècada de Terra Lliure”, perquè va provocar un augment de la consciència nacional i de classe, al mateix temps que creixia la repressió contra el MCAN. La propaganda política armada fou portada a terme mitjançant accions contra seus i edificis que eren simbologia ocupant, com bé seus de Governació, de l'INEM (abans esmentat) i altres edificis no massa afins a la nostra causa. Aquests actes ajudaren a augmentar la visió independentista i d'unitat nacional. Gràcies a Toni Villaescusa, Terra Lliure fou implantada a tot el territori nacional peninsular, ja que fou el primer valencià en formar part d'eixa organització per l'alliberament nacional i social. 

Durant l'acte també es va rendir homenatge Martí Marcó, Fèlix Goñi, Quim Sànchez i Josep Romeu, uns com a precedents i altres com a successors d'en Toni. 

L'acte va finalitzar amb petit debat sobre la lluita per la Independència i el paper de la lluita armada.

 

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid