Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Mullat pels rius:" Jornada reivindicativa per reclamar la salut dels rius i la seva recuperació

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) denunciarà al govern de l'Estat si no respecta el cabal mediambiental suficient del tram final de l'Ebre.  Dissabte, la Plataforma Xúquer viu va  denunciar que el Xúquer actualment  és un riu sobreexplotat,  sense cabal ecològic, amb problemes  de contaminació i on el bosc de ribera pràcticament ha desaparegut en el seu curs baix.
A Tortosa, Martorell, Manlleu, Viladrau, Tarragona, la Riera de Gaià, Gavarda... són  alguns municipis que aquest diumenge han celebrat una nova edició del "Mullat pels  rius" (llegiu el manifest). Una jornada reivindicativa que va néixer fa quatre anys a nivell europeu. L'objectiu és reclamar la salut dels rius i la seva recuperació. El Big Jump (Gran Salt o Mullat pels rius) és una iniciativa de la European Rivers Network nascuda el 1995 quan l'ecologista Roberto Epple va convocar un bany multitudinari a diferents localitats del riu Loire per a reivindicar que l'any 2015 la Directiva Marc de l'Aigua sigui una realitat.

12/07/2009 20:44 Territori

S'han fet diversos actes reivindicatius que consisteixen en banyar-se al riu, per recordar que en molts no és possible fer-ho perquè no hi passa aigua o la seva qualitat és deficient. L'acte central  al Principat  s'ha fet a Martorell.

A Tortosa, la PDE ha anunciat que denunciarà al govern de l'Estat si no respecta el cabal mediambiental suficient del tram final de l'Ebre. Per a la PDE aquest diumenge acaben les accions lúdiques per tornar a emprendre accions de tipus reivindicatiu. I és que ha remarcat que el govern espanyol 'no té interès' en aplicar la directiva del marc de l'aigua i, per tant, no contempla la necessitat de respectar el cabal mediambiental que el Delta de l'Ebre i la desembocadura del riu necessita per a la seva preservació.

La PDE també  ha criticat la mala gestió que el govern de Zapatero està fent sobre el canals Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues, ja que aquests canals no s'estan utilitzant per la finalitat amb la que van ser construïts i, al mateix temps, s'està fent un mal ús dels diners invertits. A l'acte han assistit unes cent cinquanta persones.

A Tarragona al riu Francolí, a la presa de San Salvador

A Manlleu, l'acte reivindicatiu ha consistit en batejar les noves barques de l'Embarcador.

A Viladrau l'acte s'ha fet a la riera de Matagalls

La plataforma Salvem el Gaià coordina l'acció al riu Gaià ha se celebrat una cercavila. L'acte ha finalitzat amb la lectura del manifest a càrrec de Josep Maria Coll, representant territorial d'Unió de Pagesos

Ahir a Gavarda (Ribera Alta), la Plataforma Xúquer viu va celebrar la jornada reivindicativa amb l'objectiu que es complisca la Directiva Marc de  l'Aigua, la qual contempla aconseguir un bon estat ecològic dels rius i zones humides abans de 2015 i recuperar, per tant, totes les antigues zones de bany que hi existien.  És una manera de reconciliar les persones amb els seus rius i recuperar-los. Pel  País Valencià, la Plataforma reivindica uns rius nets  i vius . Pel que fa al Xúquer,  denuncia que actualment  que és un riu sobreexplotat,  sense cabal ecològic, amb problemes  de contaminació i on el bosc de ribera pràcticament ha desaparegut en el seu curs baix.  

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid