Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP decideix ajornar la presentació a les eleccions principatines

 Vots a favor de l'esmena a la totalitat en contra del salt a les eleccions a la Comunitat Autònoma de Catalunya, 161; vots en contra, 148; abstencions, 4; vots nuls, 2. Aquest és el balanç del punt més rellevant que s'ha debatut en l'assemblea nacional d'avui diumenge: "La CUP i les eleccions autonòmiques". La Candidatura d'Unitat Popular ha ratificat aquest resultat al Teatre Municipal de Girona amb 200 vots a favor, 53 en contra i 35 abstencions, resultat que descarta qualsevol amenaça de divisió. Per tant, la CUP deixa per més endavant fer el salt de la política només municipal a la regional (CAC) o nacional (Països Catalans).

21/06/2009 22:27 Política

L'esmena a la totalitat a en contra de presentar-se a les eleccions catalunyeses presentada per la CUP de Vic no ha aconseguit prosperar, però sí la de Vilafranca del Penedès -també era contrària al salt autonòmic- que ha estat la que finalment s'ha aprovat per 161 vots a favor, 148 en contra, 4 abstencions i 2 vots nuls. L'igualat resultat ha estat ratificat amb 200 vots a favor i 53 en contra.

De totes maneres, tal com manifesta la CUP en el seu comunicat “L’esmena aprovada no tanca les porta a la participació de la CUP en compteses supramunicipals però la descarta al 2010. El document però obra la porta a continuar debatent noves fórmules per una possible candidatura conjunta amb la resta d’organitzacions i col·lectius que conformen l’esquerra independentista catalana.”

El matí s'ha dedicat a fer una votació sobre la participació dels militants de Barcelona a l'Assemblea Nacional, que s'ha aprovat per 184 vots a favor, 107 en contra i 22 abstencions (s'aprovava amb la meitat més un dels vots). Abans però, s'ha escollit quines formes de votació s'exercirien en els diferents punts de l'ordre del dia, si a mà alçada o per secret. També s'han abordat els informes de gestió del Secretariat Nacional, que no s'han ratificat: 139 vots a favor, 90 en contra i 56 abstencions.

Seguidament, s'ha presentat la previsió de despesa anual i el pressupost nacional, que ha estat prorrogat perquè 144 militants hi han votat a favor, 121 en contra i 54 s'han abstingut. S'ha presentat la ponència base favorable a emprendre el salt autonòmic amb les CUP de Celrà, Elx, Girona, La Garriga, Manresa, Mataró, Montesquiu, Sabadell, Salt, Sant Cugat, Sant Salvador de Guardiola i Viladamat donant-hi suport, i també s'ha presentat la ponència "Els reptes de la CUP. Eleccions 2011", presentada per la CUP de Vic. Les votacions de les ponències s'han deixat per la tarda.

La proposta de no anar a les eleccions al Parlament estava signada per les assemblees locals de Berga, Vilanova i la Geltrú, Capellades, Sant Pere de Ribes, Vilafranca del Penedès i Sallent. Finalment, s'ha ratificat l'esmena presentada per Vilafranca i l'ajornament, per tant, de la decisió de presentar-se a la eleccions. 

Per saber-ne més:

La CUP decideix si es presenta o no a les properes eleccions autonòmiques del Principat  - Llibertat.cat

Opinions a favor i en contra - Llibertat.cat

Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  10. Lluís Llach, Josep Costa i Julià de Jòdar els més votats a les eleccions de l’ANC
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid