Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La mobilització popular com a mesura per combatre la crisi centren els actes commemoratius del 1M

Més de 1.250.000 persones en atur arreu del país (05.05.09 Darrera actualització)
-Barcelona
La Intersindical-CSC va aplegar unes cinc-centes persones  al matí en la manifestació commemorativa del 1r de Maig i va denunciar que als Països Catalans la xifra d'aturats ja supera el 1.250.000 persones; per aquest motiu, el sindicat  va apel·lar a la mobilització i a la vaga general.
A la tarda, més de tres mil persones, segons diversos mitjans, i cinc mil els organitzadors es van manifestar ahir a la tarda pels carrers de Barcelona rere d'una pancarta amb l'eslògan "Primer de Maig alternatiu. Davant la crisi defensem els drets laborals i socials"  i que ha comptat amb el suport del conjunt de l'Esquerra Independentista (EI).

02/05/2009 01:38 Laboral

La marxa ha sortit a la plaça Universitat i ha finalitzat a la Rambla del Raval on s'ha llegit un manifest unitari. El manifest unitari fa una crida a la solidaritat antirrepressiva amb l’Enric Duran, el Karim i l’activista del Caufec empresonat.

Coordinadora Obrera Sindical (COS), enguany, ha marxat amb bloc propi València: Dins de la Plataforma 'Davant la crisi, defensem els drets socials', la Coordinadora Obrera Sindical (COS), enguany, ha marxat amb bloc propi, "demostrant així que el referent de sindicalisme de classe i nacional dels Països Catalans es troba en constant creixement". Dins d'aquesta plataforma també es van manifestar la  Intersindical Valenciana i la CGT. En conjunt van aplegar unes dues mil persones.

 

Tarragona: L'1 de Maig Alternatiu aplega unes cinc-centes persones

2517-fg La manifestació es va iniciar a la Plaça imperial Tarraco sota el lema “Davant de la crisi, repartim el treball i la riquesa” fins a la Plaça de la Font, fent una aturada davant la seu dels anomenats segons els convocants "sindicats grocs" CCOO, UGT i patronal (CEPTA), on es va llegir un text de rebuig a la seva feina desmovilitzadora de la classe obrera i es van llençar pots de pintura en senyal de repulsa.

A la Plaça de la Font on va finalitzar la manifestació, es va llegir el manifest unitari i diversos portaveus dels col·lectius i organitzacions convocants, CGT, la CUP, el SEPC, Endavant (OSAN), Cau de llunes, AJ la Guspira, AJT, COBAS i Esquerra Independentista del Camp (EIC). El manifest denuncia “la situació de vulnerabilitat i precarietat que s'està patint els darrers dies a causa de la crisi” en un seguit de parlaments.

A continuació, dos participants van cremar una bandera europea i una fotografia de l’ultima cimera del G20. L’acte va concloure amb l’actuació del cantautor tarragoní Josep Romeu.

la Guàrdia Urbana de Tarragona va fotografiar i filmar primers plans dels assistents a la manifestació. Els agents que realitzaven aquesta tasca ho feien de paisà barrejats entre les persones que participaven a la manifestació i també des de darrere els vidres de la balconada de l’Ajuntament. Aquests fets han estat denunciats per la CUP de Tarragona

 

Berga (02.05.09)

A la Plaça Maragall es va portar a terme una taula rodona a la qual van assistir unes 25 persones. Va parlar Carles Sastre de la Intersindical, Moisès Rial de la CGT i Gonçal Bravo de la COS.
 
Durant l'hora i escaig que va durar la taula rodona, van tractar el tema actual de la crisi, però enfocat en el seu àmbit, el laboral, explicant la conjuntura mundial i el paper que juguen els sindicats grocs espanyols en tot aquest context.

A més, van exposar el que podrien ser solucions a curt i mig termini, animant als presents a sindicar-se i a fer front al capitalisme des dels nostres llocs de treball.

Al vespre, la plaça Maragall es va omplir de gom a gom per veure al grup Brigada Avel·lina, que van portar la festa per acabar una jornada de formació en el marc de l'1 de maig, dia internacional del treballador.
 

A Manresa (30.04.09), es van manifestar més de cinquanta persones seguint la crida de l'Esquerra independentista.


Agenda de la majoria d'actes convocats per l'Esquerra Independentista arreu del país Llibertat.cat

 

Comunicats i Manifestos de l'Esquerra independentista en motiu de l'1 de maig

Contra la crisi... Totes i tots junts podem!! Coordinadora Obrera Sindical (COS)

Seva és la crisi, nostra és la lluita! Intersindical-CSC

Contra el capitalisme explotador, espoliador i opressor MDT 

Davant les agressions a la classe treballadora, Sortim al carrer!  Endavant (OSAN)

Que la crisi ens agafi organitzats! El jovent lluitem pel socialisme CAJEI

1 de maig de 2009: construïm el somni, avancem cap a la independència i la revolució! Maulets
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Un motor de reacció català
  5. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
  6. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  7. Guanyem Girona reivindica que la ciutat “està trobant un rumb” sota el govern que lideren
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
  10. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid