Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos detenen l'Enric Duran

 Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut l'activista Enric Duran. Aquesta tarda el conegut activista que va "estafar" els bancs i caixes per denunciar els abusos i la usura dels grups financers ha estat detingut a l'edifici central de la Universitat de Barcelona. Avui dimarts 17 a les 6 de la tarda Duran ha estat detingut després que ahir es fes públic que retornava a Catalunya després del seu exili, sis mesos després de la seva acció sonada amb què va sufragar la publicació Crisi, on s'explicava els orígens de la crisi econòmica actual i en què culpava el sistema financer capitalista del desastre econòmic que vivim. Just ahir anunciava l'aparicó de Podem!, que promou mesures concretes per sortir-ne. Aquests dies presentava també el llibre Abolim la banca.


Per saber-ne més: Enric Duran torna i presenta la campanya "Podem viure sense capitalisme"

17/03/2009 19:03 Política

Ahir, Enric Duran va reaparèixer a l'edifici central de la Universitat de Barcelona, després d'un exili "preventiu", per presentar una nova iniciativa contra el sistema capitalista "Podem viure sense capitalisme" en què es recomana treure tots els diners dels bancs o no pagar els crèdits.

La publicació  Podem!, surt amb 220.000 exemplars en català que es distribuiran arreu del país, i 130.000 en castellà que es distribuiran a l'estat espanyol, arribant a més de 400 localitats gràcies a nombrosos col·lectius i a uns 2.000 voluntaris.

Duran va assenyalar a la roda de premsa que "no es pot solucionar sense canviar d'idees" i va fer una crida a l'autogestió i a acabar amb "la propietat privada especulativa". Per la seva banda, el Col·lectiu Crisi, va remarcar que la situació actual "no té solució dins del sistema", ja que el capitalisme "sempre necessita créixer" i en els últims temps només ha crescut en "economia especulativa" 

El col·lectiu ha posat el 30 de juny com a data perquè "els governs" responguin a les seves iniciatives amb una "proposta de transició real" cap a aquest nou model econòmic. Si no ho fan, insten la població que, com a màxim el 17 de setembre, "abandonin els llaços amb el sistema capitalista"; per exemple, traient tots els diners dels seus comptes bancaris, deixant de pagar la hipoteca o el lloguer a les immobiliàries.

De moment es promouran mobilitzacions, com la del cap de setmana que ve contra la política mediambiental del tripartit o la del 28 de març contra la reunió del G-20 a Londres.

El 17-M també ha estat la data escollida per l'editorial Ara Llibres per presentar el llibre escrit per Duran, Abolim la banca.  

 Per saber-ne més:

Enric Duran tornarà el 17 de març amb noves propostes reivindicatives

Un activista estafa solidàriament 492.000 euros per donar-ho a moviments socials- Llibertat.cat

CRISI (publicació gratuïta per sobreviure a les turbulències econòmiques) - Col·lectiu Crisi

Crisis 3.0 - Article per David Fernandez a Mail Obert de Vilaweb 
 
http://okupemlesones.blip.tv/#127801  - Primer testimoni audiovisual d'en Robin Banc

http://www.rac1.org/?p=2199 - Entrevista a Rac1 

 

Documental Insubmís a la banca

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid