Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Estat espanyol tira a l'esquerra abertzale del Parlament de Gasteiz

 Les enquestes prediuen que el tripartit governant pot perdre la majoria.

La campanya electoral al Parlament de Gasteiz queda totalment condicionada pels tribunals espanyols. A un minut del seu inici, el Tribunal Constitucional espanyol denegava anit el dret a participar en els comicis a Aska- tasuna i Demokrazia 3.000.000. Aquesta agrupació electoral havia celebrat a la tarda el seu primer acte de cara a la cita del 1 de març, en Markina. En qualsevol cas, l'esquerra abertzale insisteix que els seus vots arribaran a les urnes. [GARA]

Cróniques de l'inici de campanya dels altres partits nacionalistes (amplieu notícia)

13/02/2009 02:51 Internacional

Ezker Batua

"Ni nacionalisme, ni espanyolisme. Només esquerra. EB, l'orgull de ser l'esquerra!". Aquest és el lema de campanya escollit per Ezker Batua. La formació dirigida per Javier Madrazo ha donat el tret de sortida a la campanya amb un acte a Bilbao. EB ha centrat el seu discurs en diferenciar-se de la resta de partits que participen als comicis. Segons Madrazo, el PSE i el seu candidat, Patxi López, plantegen "un canvi d'inquilí" al palau d'Ajuria Enea, però amb la mateixa política econòmica que PNB i PP. Ezker Batua considera que en aquestes eleccions "no hi ha d'haver lloc per als debats indentitaris i de confrontació entre el nacionalisme i l'espanyolisme". Javier Madrazo assegura que el debat important és la situació econòmica i ha recordat que a Euskadi "hi ha 110.000 aturats i molta gent amenaçada per expedients de regulació".

Aralar

Aralar es defineix a si mateixa com "la clau" d'aquestes eleccions i com la garantia perquè el Parlament Basc continuï"sent majoritàriament abertzale". La formació ha fet el seu acte inicial de campanya a la plaça Easo de Sant Sebastià amb la tradicional enganxada de cartells. Amb el lema "influir i canviar" (Eragin eta aldatu), Aralar vol ser "l'alternativa de l'esquerra abertzale, que aposta exclusivament per les vies polítiques", segons ha dit la seva cap de llista, Aintzane Ezenarro.

Eusko Alkartasuna

Eusko Alkartasuna (EA) ha començat la campanya amb un acte davant del Parlament basc, a Vitòria. En aquest escenari, han volgut ressaltar la importància que EA tindrà a la cambra durant els pròxims quatre anys. El seu president i candidat a lehendakari, Unai Ziarreta, ha fet una crida als ciutadans per "impedir que el PNB i el PSE fiquin la societat basca al túnel del temps i la portin al passat i a l'autonomisme d'Ardanza". Segons Ziarreta, tornar a "l'autonomisme significa renunciar a la resolució definitiva de la normalització política i la falta de pau".

Font: www.3cat24.cat


 

CONTRAPUNT: Consumat el frau a Euskal Herria - L'Aleix a ca la Toca [Lluçanès]

Fa una hora, el tribunal constitucional espanyol ha consumat el frau. La part de la societat basca cridada a les urnes l'1 de març del 2009 no podrà triar qui vota. L'Estat espanyol, en una maniobra política carregada de mentides i irregularitats ha decidit que així sigui. Amb absoluta impunitat, amb absolut descarament. Ni un avís de l'ONU, ni la flagrant invenció de proves basades en documents que res tenien a veure amb les formacions que es presentaven, ni el dret de la ciutadania a presentar llistes, ni les 47.000 firmes de suport, ni res de res aturen la follia espanyolista.
S'ha consumat el frau. Però el poder fa que els altres callin i intentin treure profit de la ignomínia. La manca d'ètica s'ha apoderat de l'àmbit polític i institucional, definitivament. Per primera vegada, l'esquerra independentista basca no serà a les eleccions. Abans, volien fer-los entrar en el joc polític fos com fos. Ara, els volen fora. Primer, intentaven que la via institucional els fes rebaixar plantejaments. Ara, voldrien que passessin a la clandestinitat. La diferència està, precisament, en la capacitat de la societat basca, malgrat el dolor i el cansament, per haver dibuixat el camí de l'autodeterminació. I per aquí Espanya no passa, faltaria més.
Per als qui no som espanyols i ens hi tenen ficats per la força, només ens queda el camí de la desobediècia, sinó, poca cosa.

 

 


Per saber-ne més:

 

VÍDEO: Eleccions sense l'esquerra "abertzale" 

* Segiment electoral de les eleccions a Euskal Herria al portal 3/24.

El TS recolza al PSOE i anul·la les candidatures D3M i Askatasuna - Llibertat.cat

La Policia espanyola deté vuit independentistes bascos - Llibertat.cat

Milers de persones secunden la marxa a favor dels drets dels presos a Bilbo - Llibertat.cat

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid